Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

6. oktober 2023
Kl. 17.30 - 19.30

De oplyste

Slip fornuften og overgiv dig til lyset og lyden af græsset, der gror; til skønsang fra sindets krinkelkroge og til en overflod af de smukkeste toner, vi kan skabe sammen.

Oplev Aarhus Symfoniorkesters grupper træde ud af fællesskabet! Ved denne koncert bliver strygerne og blæserne præsenteret i hvert sit værk af Britten og Byström – og forenes så til sidst i Brahms.

Fejende, fyrigt og vildt: I Les Illuminations tager Britten os med ind i et ubændigt univers, hvor sopranen leder os igennem Rimbauds grænseløse og syrede syner. Her er øjeblikke af overjordisk, isnende skønhed, løsslupne fjollerier af høj karat og en helt fantastisk dialog mellem sopran og strygere. Sangene er lagt i hænderne på virtuose Henriette Bonde-Hansen.

Britta Byströms musik rammer den perfekte balance mellem lyttevenlig og superinteressant. Hun har skrevet Light and Grass specielt til Aarhus Symfoniorkesters blæsere og slagtøjsspillere – et værk skabt i spændet mellem lysets blændende orkesterlyd og græssets vandrende tonesløjfer.

Uforfærdet nyskabende. Og lige så uforfærdet i sin hengivenhed for de musikalske skuldre, han står på. I den fjerde symfoni indtager Brahms med stor naturlighed den plads i musikhistorien, som han har skabt til sig selv. ”Denne symfoni er simpelthen noget af det smukkeste, som et orkester kan frembringe sammen,” siger musikchef Jesper Nordin.

Dirigent
Leif Segerstam

Solist
Henriette Bonde-Hansen
sopran

Værker
B. Bystro¨m
Light and Grass
(uropførelse)

B. Britten
Les Illuminations

J. Brahms
Symfoni nr. 4

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus