Den Lille Kemiker Vol. 2
Den lille kemiker er et kursus for madentusiaster, der har mod på at arbejde med teknikker og materialer, som kan løfte en middag med vennerne og familien til nye højder.
OBS! Du behøver ikke at have været på Den Lille Kemiker vol. 1, for at kunne deltage i dette kursus.
På kurset skal vi arbejde med forskellige teknikker og materialer indenfor molekylær gastronomi; Geletering (husblas, agar, calcic og algin), forskellige teksture og temperaturer i maden, forskellige tilberedningsmetoder (sous vide) og vi skal lave ”is á la minute”, hvor vi pisker flydende nitrogen i vores hjemmelavede ismasse. Så her er det på med sikkerhedsbrillerne!
Undervejs vil I blive præsenteret for alternativer til de materialer og metoder vi arbejder med i køkkenet, samt en teoretisk kemisk og fysisk tilgang til processerne i madlavning. Vi holder en masse snakke- og spisepauser undervejs, hvor vi taler om teorien bag og smager på retterne, så husk at komme med god appetit.
”Øvelse gør mester”
MENUEN
På kurset kommer du til at lave følgende:
- Knas og Kammusling: Puffede ris med blæksprutteblæk, brændt kammusling, hummermayo og kørvel
- ”Sol over Gudhjem”: Panko-paneret sild, rygeost, purløgsolie, ristet rugbrød og vagtelæggeblomme ”Sous vide”
- Stegt flæsk med persillesovs ver. 2.0: Sous vide brystflæsk, 3 x kartofler, persille og rødbede – broken gel
- Æg…!: Marengsæggeskaller, sfære af passionsfrugt og mango, krystalliseret hvid chokolade og mælkeis-granite alá minute
Vi tager forbehold for ændringer i menuen ift. varetilgængelighed.
Drikkevarer er inkluderet i prisen. Øl, vin, vand samt hjemmelavede limonader, kaffe og the. For yderligere information klik her
Opskrifterne får du efterfølgende pr. mail.
Alle deltagere får et Timm Vladimirs Køkken forklæde med hjem, kvit og frit.
Vær opmærksom på, at kurset først gennemføres ved min. 12 tilmeldte.
UNDERVISER
En af køkkenets faste undervisere.
Læs mere om vores undervisere her.