Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

14. oktober 2023
Kl. 16.00 - 16.45

DEN STØRSTE GÅDE

Hjemmeside
Hjemmeside

“Computeren versus mennesket. Hvem er herre over hvad og i hvilken udstrækning? Kan man forestille sig computere som væsner, der intelligensmæssigt står over menneskene? Mennesker som kun eksisterer i »metalteknologiens« tjeneste? Mennesker som har mistet enhver styring over sig selv og det menneskelige liv? Svend Åge Madsen kan. Selvfølgelig. Han viste det da han helt tilbage i 1982 skrev Den Største Gåde.” (Kirsten Dahl, Aarhus Stiftstidende)

De seneste års udvikling af Artificial Intelligence gør, at denne genopsætning af DEN STØRSTE GÅDE og historien om Anica og Benjamin og deres kamp mod maskinerne bliver endnu mere aktuel.

Engang var det maskinerne der herskede, men så udbrød en metalpest som satte dem ud af spillet. Men – lige inden udviklede den sidste computer de fire stoffer der udgør menneskets DNA, og som ikke er metal. Det er denne kode som Anica og Benjamin kommer på sporet af, og som de i et kapløb med tiden og computeren INGOL forsøger at løse. Men de har et våben som computeren ikke kender…

DEN STØRSTE GÅDE er baseret på Svend Åge Madsens roman ‘Den Største Gåde’ fra 1982.

Forestillingen er for voksne.

 

Finder sted: Teater Katapult