Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

31. oktober 2020
Kl. 09.30

Efterårsmilen

 

Det er efterår. Det er årstiden, mange løbere elsker, fordi man får lov til at løbe sig til varmen – og det bliver der rigt mulighed for dette efterår! Vi har fundet en god gammel klassisker, den danske mil, frem fra gemmerne og designet tre ultra fede ruter med fokus på tre forskellige slags underlag: skovbund, asfalt og strand.

 

Den danske mil som løbedistance: 

Vi skal laaangt tilbage i gemmerne for at finde den sidste oficielle danmarksrekord på en dansk mil. Den lyder på 25.13,00 min. og går tilbage til 1908, hvor den blev sat af OL deltageren Kjeld Nielsen. Hos Aarhus Motion har vi ikke siden 90’erne haft et løb med milen som distance. Er det nu den gamle rekord på distancen uofficielt skal slåes? 

 

Ruten: Sidst i oktober, når træerne er ved at smide de sidste blade, lægger vi ud med en smuk og kuperet rute i skovene omkring Ceres Park. Først går turen til hundeskoven overfor Tivoli Friheden langs Stadion Allé, efterfulgt af en tur rundt i både Havreballe og Marselisborg Skov.

 

Kongevejen, der deler de to skove, er selvfølgelig lagt ind som den del af ruten for at mindes milens oprindelige formål som måleenhed på de galme kongeveje. Tilsidst kan spurten sættes ind på de sidste 500 meter rundt bagom Ceres Park og Arena og derefter i mål.