Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5. september 2023
Kl. 17.00 - 18.30

Emma Holten

Hvem har magten? – om følelser og rationalitet

Det spørgsmål undersøger feminist og debattør Emma Holten i et foredrag, der lægger sig i naturlig forlængelse af hendes foredrag Hvad er vi værd, som har trukket fulde huse siden i 2021.

Gennem århundreder er det at være rationel og logisk blevet set som et gode. Det har været smukt at lægge følelserne fra sig, at kunne se objektivt på virkeligheden. Det har betydet, at relationer, følelser og anerkendelse skubbes til side til fordel for et menneskesyn og en samfundsstruktur, hvor det at være empatisk og vise indlevelse i mennesker afskrives som værende spild af tid, og ja, faktisk lidt irrationelt.

Men alle har brug for følelsesmæssig anerkendelse, og alle tager beslutninger baseret på mavefornemmelser og erfaringer. Der er bare nogle følelser, der gennem historien er blevet tillagt større værdi end andre. Men det må og skal, der gøres op med. 

Kom og hør Emma Holten fremlægge et historisk rids, der virkelig både er indsigtsfuldt, morsomt, kærligt og peger fremad mod en ny samfundsstruktur.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus