Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

10. marts 2020
Kl. 19.30

Erhard Mod Monopolet

TIL KAMP MOD DR!

Gladsaxe, året er 1963. DR bygger TV-Byen midt i vældfærdstatens nye mønsterkommune og er klar til at levere public service til hele folket. Men byens borgmester ser rødt. Erhard Jakobsen ser et DR, som manipulerer direkte i nationalæteren! Erhard går til kamp mod monopolet. Han vil sikre en alsidig fortælling om Danmark.

I 2020 genoplives dramaet mellem Erhard og DR. I Peter Langdals instruktion og Lasse Handbergs dramatisering udfolder Mungo Park årtiers krig mellem Danmarks første og største bykonge og Danmarks første og største radio- og tv-station. DR’s røde lejesvende vækkes til live, når der stilles skarpt på Erhards ”Aktive Lyttere Og Seere” (1972), som revsede alt fra Cirkeline til Tine Bryld i kampen for danskernes holdninger og værdier.

 

VANDT ERHARD?

ERHARD MOD MONOPOLET er historien om Erhards kamp og åbne konfrontation. Det er én mand mod monopolet. Og så er det historien om eftermælet. Hvem havde ret? De mange, der så ham som en hysterisk klovn, eller dem som mente, at Erhard var en frihedskæmper med en legitim sag? Erhards kritik resonerer den dag i dag, hvor DR’s rolle stadig debatteres – især i forbindelse med det seneste medieforlig, som reducerede DR kraftigt. Måske vandt Erhard til sidst? Få svaret til marts.

 

Finder sted: Teatret Svalegangen