Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

19. februar 2020
Kl. 19.00

Familielivet i Vesuvbyerne

Hør Birte Poulsen, Aarhus Universitet, og Jesper Carlsen, Syddansk Universitet, fortælle om familie- og bylivet i byerne for foden af Vesuv denne aften på Moesgaard, der netop nu viser særudstillingen ‘På vej mod katastrofen – Pompeji og Herkulanum’.

Da Vesuv gik i udbrud i år 79 og forseglede byerne Pompeji og Herkulanum for eftertiden, blev der også bevaret et øjebliksbillede af hverdagslivet i de romerske byer. Forældre, børn og slaver afspejles i de store fornemme huse med fantastiske vægmalerier, der afbilder religiøse handlinger, hverdagsscener og portrætter af beboerne. Og utallige indskrifter og graffiti vidner om hverdagens små og store problemer for byernes indbyggere.

 

Gravpladserne uden for byens porte fortæller os om en høj børnedødelighed og den gennemsnitlige levealder i det daværende samfund. Helt tæt på et udsnit af Herkulanums befolkning kom arkæologerne, da de i 1980’erne udgravede skibshusene ved havnefronten og fandt skeletter af omkring 300 individer i alle aldre. Dette gav en unik mulighed for at studere ernæring, sygdomme og sundhed anno 79.

Hør Birte Poulsen, Aarhus Universitet, og Jesper Carlsen, Syddansk Universitet, fortælle om familie- og bylivet i byerne for foden af Vesuv.

Foredraget er et samarbejde mellem Moesgaard Museum og Folkeuniversitetet. Medlemmer af Klub Moesgaard kan helt eksklusivt få rabat ved at logge ind på Moesgaards webshop – klik her

 

Finder sted: Moesgaard Museum