Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5. april 2024
Kl. 17.30 - 19.30

Finlandia

Under fjeld og over fjeld: Vores skandinaviske broderfolk slipper eventyret og nordlyset løs i musikken hos Aarhus Symfoniorkester og viser os fællesskabets rene grund.

Nogle gange skaber nationen musikken – andre gange er det musikken, der skaber en nation. Ved denne koncert kan du møde to af nationalromantikkens nordiske sværvægtere.

Grieg mestrer letheden, når han lader troldtøjet danse i sin klaverkoncert: Den norske selvforståelse vælder ud af tonerne, og lyset stråler op fra tangenterne. Det er vidunderlige Marianna Shirinyan, der spiller – en koncert, som hun også har spillet i selveste Grieghallen under festspillene i Bergen.

For Sibelius var musik meget mere end blot underholdning; den er en del af dem, vi er – både som individ og som nation. Hans musik var – helt bogstaveligt – med til at skabe den spæde finske nation. Det bliver aldrig tydeligere end i Finlandias majestætiske toner, der er skrevet i lige dele protest og fædrelandskærlighed.

I den femte symfoni veksler dyb, majestætisk musik med lyse og milde toner – og altid med en snert af noget frit og vildt lige under overfladen: Som et folk og et land, uimodståeligt og umuligt at undertrykke. Tilsammen er det tre værker, der bekræfter musikken som dyb og meningsfuld livskraft i et fællesskab.

Dirigent
Leif Segerstam

Solist
Marianna Shirinyan
klaver

Værker
J. Sibelius
Finlandia

E. Grieg
Klaverkoncert

J. Sibelius
Symfoni nr. 5

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus