Foredrag med Michael Molin – Panser

Michael Molin er tidligere Politibetjent og det med at skrive rapporter har aldrig været hans stærkeste side. Til gengæld kunne han slås og fik hurtigt øgenavnet Knogleknuseren.
Michael fik efter Terrorangrebet i Krudttønden/Synagogen diagnosen PTSD og var sygemeldt i en længere periode.Da han kom tilbage, blev han stillet ind som vagt ved Synagogen… det kunne han ikke holde til og blev pensioneret fra politiet. I dag arbejder han som Psykoterapeut bl.a. med andre betjente der har lidt samme skæbne og har lavet flere programmer til DR bl.a. serien ”De Usårlige Betjente”
Michael Molin fortæller i foredraget om sit liv som politibetjent i forreste linje gennem 20 år, og det særlige panser man bygger op for at kunne holde til jobbet. Herunder risikoen for at det går i stykker, og man ikke længere kan udføre det arbejde, man føler sig kaldet til. I den forbindelse kommer han ind på myten om, at politibetjente er gjort af et særligt stof, der kan holde til selv de hårdeste vilkår, og at vi som samfund skal blive langt bedre til at sætte ind i tide, så vi får mennesket bag uniformen med fra start til slut.
Med afsæt i sit nuværende metier som krise- og traumeterapeut fortæller Michael Molin endvidere om, hvordan han selv blev ramt af PTSD og måtte forlade politiet i utide. Her kommer han blandt andet ind på, hvor vigtigt det er at ændre kulturen i politiet i forhold til at turde tale om de ting, der er svære, og hvor lidt der ofte skal til for at forebygge psykiske arbejdsskader.
Endelig gør han rede for, hvordan vi som almindelige borgere kan understøtte hinanden i at balancere vores arbejdsliv og privatliv ved hjælp af simple terapeutiske redskaber, som alle kan anvende. For om vi bærer uniform eller ej, så skal vi sørge for, at vi alle kommer hele hjem hver dag.
Hvor: Godsbanen
Hvornår: 3 oktober