Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

12. maj 2022
Kl. 17.30 - 19.30

Forvandlingens stemme

Fortidens fakkel lyser fremtiden op, og sammen med Aarhus Symfoniorkester synger fordums stemmer med fornyet røst i et vidnesbyrd om vores ypperste potentiale.

Opbrud. Oprør. Afklaring. Mennesket transformeres til noget andet og mere i Beethovens Prometheus-ouverture – og Schuberts sange gør det samme, når de kommer ind i den store koncertsal: Denne koncert handler om forvandling.

Schuberts sange blev egentlig skabt i det lille format. Men musikalsk såvel som følelsesmæssigt er sangene så righoldige, at nogle af tidernes største komponister har genskabt dem i symfoniorkestrets store format. Derfor møder vi Schuberts sange set med Lizsts, Weberns, Regers, de Murashkins og Berlioz’ briller – og hører dem gennem Yana Kleyns og Arttu Katajas smidige stemmer. De Murashkins arrangementer er uropførelser særligt bestilt til denne koncert.

Mozarts Linzer-symfoni er skrevet på rent overskud. Den er et vidnesbyrd på en komponist, der er en mester på højdepunktet af sin kunnen. Mozart jonglerer overlegent med de musikalske traditioner – og tilføjer et par af sine helt egne ideer. Det beskedne bliver stort – både hos Mozart og hos Schubert.

Dirigent
Hartmut Haenchen

Solister
Yana Kleyn
sopran

Arttu Kataja
baryton

Værker
L. v. Beethoven
Ouverture til Die Geschöpfe des Prometheus

F. Schubert
Udvalgte sange orkestreret af Reger, Liszt, Webern, Berlioz og de Murashkin – samt uddrag af “Rosamunde”

W. A. Mozart
Symfoni nr. 36, “Linzer”

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus