Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3. februar 2024
Kl. 14.00 - 16.10

Gøngehøvdingen

Kom og oplev forestillingen Gøngehøvdingen i Musikhusets Rytmiske Sal

Figaros har 20-års jubilæum i foråret 2024. Det fejres med forestillingen “Gøngehøvdingen” usædvanlig frit efter Carit Etlar.

Carit Etlars roman skildrer begivenhederne i 1657-1658, da Svend Poulsen Gønge forsvarer Sjælland mod de svenske styrker og deres tyske lejesoldater. Svend Poulsen Gønge og hans tro ven og svoger Ib får til opgave at hente 50.000 rigsdaler i Vordingborg Kirke og bringe dem til København. Men at komme forbi de svenske linjer er svært, og det bliver bestemt ikke bedre da den tyske kaptajn Mannheimer og hans ledsager, heksen Kulsoen, jagter dem på livet for at få fingre i de mange penge. Udsat for Figaros vridemaskine kan handlingen godt sine steder tage en lidt anden drejning…

Figaros og Den Ny Operas opdaterede udgave af “Gøngehøvdingen” tilsættes kendte hits fra opera, operette og musical og krydres med masser af komik. I “Gøngehøvdingen” spilles, synges og danses alle roller i et festfyrværkeri af humor og musik af Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen.

Holdet har tidligere produceret og skrevet ”Svend, Knud og Valdemar – synger på sidste vers”, ”Dracula – en kisteglad grinebider” og ikke mindst den seneste ”De tre Musketerer – én for alle, alle for én og tre for en tier”. Om ”De tre Musketerer” skrev anmelderne blandt andet:

”Fuldtræffer med Figaros”, ”Med den slags kan man sagtens lokke folk i teatret” og ”Topkarakter til Figaros” – 6 stjerner fra Flensborg Avis

”Det er et festfyrværkeri af komik, sang og musik, hvor der jongleres med genrer, og hvor den historiske korrekthed – eller mangel på samme – ikke er en hæmsko for løjerne. Læg dertil, at de medvirkendes overordentligt flotte sangstemmer kommer meget mere til sin ret i denne forestilling og musiker Allan Dahl Hansen i højere grad indgår i plottet på en helt naturlig måde, og vi ender op med en formidabel forestilling, hvor publikum er top underholdt fra start til slut.” og ” Figaros 2023 forårsforestilling er virkelig i særklasse, hvis man er til gakket komik krydret med skøn sang. Det kan nærmest ikke beskrives, det skal opleves!”
6 stjerner fra kulturtid.dk

Instruktør: Gøngehøvdingen er produceret af Figaros og Den Ny Opera
Instruktion og medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen
Manuskript: Kjærulff, Dueholm og Jensen usædvanligt frit efter Carit Etlar
Kostumer: Nathalie Meldgaard
Scenografi: Hans Dueholm

Lisbeth Kjærulff er uddannet klassisk sanger. Hun har arbejdet på flere af Danmarks operaer og teatre bl.a. Det Kgl. Teater, Folketeatret, Det Ny Teater, Aalborg Teater, Den Fynske Opera og Den Ny Opera. Derudover har hun spillet med i flere af landets revyer, bla. Rottefælden, Ganløse, Kerteminde og Nykøbing F. revyen. De sidste otte år har hun medvirket i Figaros forestillinger.

Hans Dueholm er uddannet klassisk sanger. På Den Jyske Opera har han bla. sunget Doolittle i ”My Fair Lady”, Gianni Schicchi i ”Gianni Schicchi”, og Kongen og Far Magnum i teaterudgaven af ”Jul på Slottet”. Han har spillet Leopold i ”Sommer i Tyrol”, kroværten Thenardier i ”Les Miserables”, Beadle Bamford i ”Sweeney Todd”, og utallige roller hos Figaros, som han også er stifter af. Spiller Proprietær Nørrehave i Bille Augusts spillefilm ”Lykke Per”. I 2019 fik han Danmarks Teaterforeningers pris som “Årets Turnéskuespiller”.

Kristian Jensen er uddannet musicalperformer fra Den Danske Scenekunstskole. På Det Ny Teater har han bla. sunget Squelch i ”Love never dies”, Eugene Fodor i ”Crazy for You”, Mr. Braithwaite i ”Billy Elliot” og Lord Savage i ”Jekyll & Hyde”. Han har spillet Hans i ”Cabaret” på Fredericia Teater, og John i ”Miss Saigon” på Nørregade Teatret. Derudover er Kristian en glimrende lyriker, sangskriver og tekstforfatter.

Allan Dahl Hansen er uddannet pianist og arrangør fra Det Jyske Musikkonservatorium. Han har været kapelmester, arrangør og pianist på Den Jyske Operas opsætning af Jul på Slottet i 2007-2012 og på alle forestillinger hos teater- og operakompagniet Figaros de sidste 15 år. Han har arbejdet som pianist og repetitør ved Ålborg, Odense og Århus Teater og hos Musical Silkeborg. Han er desuden korleder og akkompagnatør for kor og solister i mange forskellige musikalske sammenhænge.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus