ANNONCE
Herregårdenes Dag 2020: Velkommen til Møllerup Gods
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

16. august 2020
Kl. 10.00

Herregårdenes Dag 2020: Velkommen til Møllerup Gods

Søndag den 16. august inviterer Møllerup Gods ved Rønde til Herregårdenes Dag. Her kan man lære mere om driften af et gods i 2020, høre hvorfor Møllerup har satset på hamp – og mærke historiens vingesus med fortællingen om et kongemord.

 

Der bliver rig mulighed for at få stillet både nysgerrighed, den lille sult og tørst, når det historiske gule gods på Mols inviterer til Herregårdenes Dag 2020.

Her byder Møllerup på en rundvisning i det kulturhistoriske miljø på godset. Publikum vil høre om de smukke gamle bygningers anvendelse gennem tiden, om godsets historisk store betydning for lokalsamfundet og hvad der skal til for at drive et gods i dag. Samtidig vil der ikke blive sparet på dramatikken, når vi kommer til beretningen om Marsk Stig, som er den tidligst kendte ejer af godset. Marsken blev i 1286 dømt fredløs for mordet på kong Erik Klipping i Finderup Lade.

Efter rundvisningen vil der være åbent i godsets nye gårdbutik, hvor der vil være smagsprøver på både mad og drikke lavet med Møllerups karakteristiske afgrøde: hamp.

 

Herregårdenes glemte kulturarv

I Danmark ligger over 700 herregårde spredt som et fintmasket net ud over landskabet. Gennem århundreder har herregårde og godser formet landet som den enkelte egns væsentligste drivkraft og største arbejdsplads. Og selvom meget har ændret sig, findes de store gamle hovedbygninger stadig som historiens vidnesbyrd i landskabet. 

På Mols har Møllerup Gods formet både historie og lokalsamfund i århundreder. Herregårdenes Dag er et årligt tilbagevendende arrangement, som sætter fokus på herregårdenes historiske og aktuelle betydning.

 

Herregårdenes Dag på Møllerup Gods – 16. august 2020:

10.00:   Velkomst. Vi mødes ved flagstangen foran ridebanen på Møllerup Gods

Rundvisning v/ familien Gamborg og ansatte på godset.

11.30: Smagsprøver af Møllerups mad og drikke med hamp. Kaffe og vand.

12.15: Tak for i dag

 

Finder sted: Møllerup Gods