Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

12. juli 2021
Kl. 12.00 - 14.00

Hyldestkoncert: 100-året for Astor Piazzolla – Nye Spor

Tangogenrens store fornyer 
If you want to change the tango, you had better learn boxing, or some other martial art.Astor Piazzolla.
Det var ikke uden konflikter og sammenstød med sit bagland i Argentina, at Astor Piazzolla vendte op og ned på tangogenren. Med sin Tango Nuevo, bragte han blandt andet genren fra dansegulvet og ind på de store  koncertscener.
Pionér og grænsebryder! – Astor Piazzolla har fået mange mærkater for at skrive sin musik baseret på den argentinske tangos rytmer og harmonier.
Men han er først og fremmest en spændende og original komponist og musiker, der gennem sit liv konstant har forfinet og videreudviklet sine kompositioner og konstellationer.
Ved denne koncert vil man kunne høre nogle af de sjældent opførte stykker fra Astor Piazzollas enorme tangoproduktion, så som Kichu og Vibraphonissimo. Flere af stykkerne er skrevet til nogle af hans legendariske samarbejdspartnere såsom Gary Burton og Enrique Kitcho Diaz.
Bjarke Mogensen har til denne koncert arrangeret et udvalg af hans stykker og samlet et hold af virtuose musikere til en helt særlig hyldest til komponistens omfangsrige udtryk. Koncerten markerer desuden 100-året for Astor Piazzollas fødsel.
Koncerten optages af DR P2.

 

Finder sted: Atlas