Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

11. september 2020
Kl. 20.00

Ida Wenøe & The Silver Cords

OM KONCERTEN

Med sit andet soloalbum ”The Things We Don’t Know Yet” har den danske folk noir-kunstner Ida Wenøe skabt en samling sange, som fra et dybt personligt udgangspunkt udforsker kærlighedens væsen. Det er en modnet sangskriver, der har skrevet disse ni nye sange. ”This little town girl from Scandinavia,” som hun synger i ”Circus Season”, har oplevet lidt af hvert på landevejen i de fire år, der er gået siden debutalbummet ”Time Of Ghosts” udkom. En udgivelse, der blev fulgt op med hundredevis af koncerter over hele Europa og i Nordamerika. Denne aften gæster hun Atlas i Aarhus.

 

De nye sange er båret af en lyrisk inspiration, der tåler sammenligning med legender som Leonard Cohen, Joni Mitchell og Nick Drake. Samtidig er melodierne enkle og stærke, og stemmen har en indre troværdighed, som man bliver ramt af med det samme. Produktionen er på én gang legesyg og tidløs. Ida indspillede grundsporene til sangene selv i en hytte i Sverige, på sit gamle kvistværelse i Berlin og i et lille kolonihavehus i udkanten af København. Derefter tog hun i efteråret 2018 kontakt til sin gode ven – produceren Esben Svane. Sammen har de skabt det helt særlige univers med vævende, overjordiske korstemmer, æteriske blokfløjter, 50’er-inspirerede elektriske guitarer, underspillede trommer og små skæve lydeffekter. Alt sammen noget, der er med til at give pladen et helt særligt skær og trækker inspiration fra så forskellige steder som Neil Young, Sufjan Stevens og Twin Peaks.

 

Tidligere trio-succes

Ida var tidligere frontfigur i folk-trioen Boho Dancer. En trio, der fik succes i Danmark, efter de vandt DR Karrierekanonen i 2011. Ida gik imidlertid solo i 2014 og udgav i september 2015 debutalbummet ”Time Of Ghosts” i Norden. Albummet fik flot respons særligt fra udlandet. Wenøe har spillet koncerter og showcase-festivaler i England, USA, Sverige, Schweiz, Polen og Tyskland i løbet af de seneste par år. Hun har haft base i Berlin fra 2015-17 for at søge ny inspiration og bygge sin karriere op i Tyskland. Hun er nu tilbage i København.

“Time Of Ghosts” udkom i England i 2017 til rigtig flotte anmeldelser. Albummet blev fulgt op af to live-turnéer i april og november 17. En meget succesfuld optræden på Spot Festival samme år banede vejen for en udgivelse i Tyskland, Østrig og Schweiz i februar 2018. Resten af foråret brugte Wenøe på massiv tour-aktivitet i Wales, USA, Italien, Tyskland, Østrig, Danmark og Pakistan. Efteråret 2018 blev brugt på at indspille det nye album “The Things We Don’t Know Yet” i samarbejde med producer Esben Svane. Albummet udkom 12. april 2019 i et samarbejde mellem Songcrafter Music og engelske Integrity Records.

 

Aza Falls

Aza Falls er fordybende, vævende lyd. Et blødt ekko imellem strenge, synthesizer og melankoli. Aza Falls er bølger af meditativ sirenesang, kaldende overtoner og mørke beats. Der er referencer til artister som Alice Coltrane, Björk og Massive Attack.

Aza Falls er hjertebarnet af sanger og komponist Stine Steendorph. Steendorph er født og opvokset på Langeland og nu bosat i København. Freejazz og popmusik er måske ikke den mest typiske blanding for en musiker, men det er med et bankende hjerte for begge, at Stine via sit musikalske virke har markeret sig som en vigtig spiller på musikscenen.

 

Finder sted: Fonden VoxHall