Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

24. februar 2024
Kl. 16.00 - 19.00

Indenfor Murene

Oplev intenst drama om tro og identitet, selvopfattelse og opbrud og ønsket om at beskytte sine børn.

Den største danske klassiker i det realistiske teater. Indenfor murene er en fortælling om at leve med alt det, man er rundet af, gøre op med det og give sig hen til dem, man elsker. En vigtig fortælling, såvel i dag som dengang.

I den jødiske familie Levins stuer er alt ved det sædvanlige. Her hersker fred, varme og hygge, idet familien samles til den ugentlige fredagaftensmiddag. Ved spisebordets midte sidder faren Adolf Levin som altid. Men fortids had og splid vækkes, da Levins yngste barn Esther afslører, at hun har forlovet sig med Jørgen Herming, søn af den mand, som for år tilbage afviste at hjælpe Levin på fode, alene fordi de var jøder. Levin sætter sig imod ægteskabet, men indvilliger i at møde ægteparret Herming til en middag, hvor det store slag skal stå.

To kulturer, traditioner og selvopfattelser står stejlt over for hinanden. Hvem vil give sig og hvem kan? Samtidig gør en ungdommen oprør mod forældregenerationens værdier. Det er en fortælling om sameksistens, nedarvet had og accept. Kan Adolf Levin rumme de forandringer, der følger med et nyt slags liv? Kan Esther og Jørgens kærlighed overleve, og måske endda bygge bro mellem to vidt forskellige verdener?

Henri Nathansens stykke fra 1912 havde premiere på Det Kongelige Teaters Gamle Scene og er det næstmest spillede danske drama. Skuespilchef Morten Kirkskov iscenesætter et hold af stærke skuespillere med Jens Albinus som Adolf Levin og Bodil Jørgensen som hans hustru Sara.

Medvirkende:
Jens Albinus, Bodil Jørgensen, Emilie Koppel, Lars Brygmann, Nicolai Dahl Hamilton, Joachim Kubel, Jela Natius, Zaki Nobel, Emil Prenter, Stine Stengade (i alt 10 medvirkende)
Iscenesættelse: Morten Kirkskov
Scenografi og kostumedesign: Steffen Aarfing
Lysdesign: Ulrik Gad

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus