Det italienske køkken er hele verdens yndlingskøkken. Enkelt, rustikt og baseret på få og genkendelige ingredienser, som til gengæld stiller høje krav til tilberedningen og de gode råvarer. Baseret på olivenolie, nænsomt tilberedte grøntsager og enkle kød- og fiskeopskrifter er italiensk mad oveni købet forbilledlig sund. Så kan man også tillade sig et glas rødvin til!
Desværre ender mange af os med en tam hverdagsversion af superkøkkenet, fordi det virker nemmere at lave den sædvanlige “spaghetti bolo” på 20 minutter end at købe ind til og følge en original opskrift. Men det behøver hverken være svært eller tidskrævende at kokkerere på italiensk. For eksempel tackler vi klassikeren, risotto, som af en eller anden grund har fået ry for at være svær at lave. Det er synd, for mage til nem og velsmagende hverdagsmad skal man lede længe efter! Så det laver vi om på denne aften og tilbereder en perfekt risotto med friske grøntsager fra torvet.
”Vi laver det grove, du laver det sjove”