Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

17. juli 2021
Kl. 18.00 - 20.00

Jakob Kullberg – Propounding feat. Kresten Osgood

En sangcyklus over digte af Ezra Pound
Dette projekt udspringer af den amerikanske digter Ezra Pounds korte billedskabende digte, over hvilke Jakob Kullberg har skabt værket Propounding, som kan beskrives som en sangcyklus, der musikalsk set trækker spor til alt fra Per Nørgårds musik, free jazz og indie-populærmusik. Pounds ofte yderst korte digte er intertekstuelt forbundet og i dialog med sig selv i Kullbergs drømmelignende musikalske univers.
Propounding vil opleves som ét langt forløb, hvor temaer som drømme og kærlighed bliver behandlet på forskellig vis, blandt andet i kraft af myten om Dafne og Apollon. Dafnes desperate ønske om at undslippe Apollons kærlighed ved at lade sig transformere til et træ behandles både i digtene A Girl og A Tree.
Ezra Pounds evne til at skabe billeder med sin poesi matches af Jakob Kullbergs evner at forme en musik, der ligesom en drøm konstant er i forandring. Musikken udføres af en gruppe af Danmarks førende free jazz-musikere, og netop dette element af improvisatorisk tilgang præger koncertformen.
Til trods for det gennemkomponerede og indie-populært klingende udtryk formes musikken spontant i øjeblikket. 

 

Finder sted: Radar