Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

17. august 2020
Kl. 19.30

Julia And 500 Years of Freedom

KOLONISME OG FRIHED

 

Performeren Julia Geraldo Machindano har kun levet i 36 år, men hendes livsfortælling er flere hundrede år lang. Hun er født i Mozambique, bosat i Danmark, og i JULIA AND 500 YEARS OF FREEDOM dykker hun ned i sin kulturarv og udforsker idéen om frihed.

 

Hvor langt er der fra Mozambique til Danmark? I en collage af afgørende øjeblikke mødes makonde-ritualer, borgerkrig, racisme, køn, venskaber og frihed i en performance, der konfronterer og inddrager publikum. Julia bringer os ned til Mozambiques strande og hendes landsby, som ligger klods op ad de indhegnede fine huse, hvor ambassadefolk og hjælpeorganisationers medarbejdere bor. Og vi får lov at opleve det overgangsritual, som 14-årige piger gennemgår for at træde ind i de voksnes rækker.

 

INTERNATIONAL PERFORMACE

JULIA AND 500 YEARS OF FREEDOM er en fysisk performance om Østafrika, det nye liv i Danmark og om at genopfinde sig selv. Med sig på scenen har hun free-jazz tromme-slageren, Michala Østergaard-Nielsen, der netop er vendt hjem fra Sverige med den prestigefyldte pris Jazzkannan (Svensk Jazzs årlige pris). Tag med på en rejse fra Mozambiques strande til den danske andedam, når Julia tager ordet og svinger spotlyset tilbage på publikum.

 

 

 

 

Finder sted: Teatret Svalegangen