Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

14. april 2024
Kl. 19.00 - 21.15

KAMPEN FOR ET LIV EFTER FANGESKABET – Daniel Rye

SAD DU OGSÅ PÅ KANTEN AF STOLEN, DA DU HØRTE DANIEL RYES BÅDE FORFÆRDELIGE OG GRIBENDE FORTÆLLING OM SIT FANGENSKAB HOS ISLAMISK STAT I SYRIEN?

Nu kan du opleve Daniel fortælle afslutningen på sin historie – og om at kæmpe sig fra kanten af mørket tilbage til livet!

NYT GRIBENDE FOREDRAG MED DANIEL RYE

I sommeren sidste år stod Daniel Rye igen ansigt til ansigt med Alexanda Kotey – en af de fangevogtere og torturbødler, som gjorde hans tid som gidsel til et helvede. To medlemmer af den gruppe brutale terrorister, der blev kendt som The Beatles, sad for retten i USA. Anklaget for blandt andet kidnapning, tortur, mishandling og henrettelsen af flere gidsler. Og her var Daniel et af kronvidnerne.

Der er gået godt ni år, siden Daniel kom hjem fra sin skæbnesvangre rejse til Syrien, og den overståede retssag markerede et slags punktum. Derfor er Daniel nu klar til at åbne yderligere op og ærligt fortælle om sin voldsomme og svære kamp for at bevare sig selv – både under sit fangenskab, lige efter sin frigivelse, men også i årene efter med afhøringer hos efterretningstjenester og besøg hos sine medfangers efterladte.

VEJEN UD AF MØRKET – OM DANIEL RYE 

Daniels Ryes oplevelser under sin 398 dage lange tilfangetagelse blev skildret  i Puk Damsgaards bog ”Ser du månen Daniel”, som senere også med stor succes blev filmatiseret. Senest har du også kunne følge retsopgøret i Puk Damsgaards podcast og i DRs serie Gidsel. I september 2023 udkommer bogenNærmest fri – min vej ud af mørket  fortsættelsen på Daniels historie, denne gang fortalt af ham selv.

 

Finder sted: Tivoli Friheden