Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

21. august 2021
Kl. 17.30 - 19.30

Kirstine Hastrup & Flamencolegenderne

Oplev en række af flamencoens store kunstnere i et usædvanligt møde med den danske sangskat. 

I den danske sangtradition findes uventede fællestræk med den levende andalusiske flamencokultur. ”Kirstine Hastrup & Flamencolegenderne” sætter to musikkulturer sammen, der på den ene side rummer ligheder og på den anden side repræsenterer store modsætninger. 

Koncertens spanske flamencokunstnere er repræsentanter for det højeste kunstneriske niveau, og mødet med Rasmus Dissing, guitarist Nikolaj Rosengreen og flamencodanser Kirstine Hastrup, sætter det indadvendte nordiske overfor det udadvendte sydspanske.
Samtidig byder koncerten også på den autentiske flamenco som den leves og opleves i de andalusiske byer Jerez de la Frontera og Sevilla, hvor flamencoen er en integreret og uadskillelig del af dagliglivet. 

”Kirstine Hastrup & Flamencolegenderne” er en fejring af den danske danser Kirstine Hastrups officielle udnævnelse som flamencoambassadør af Jerez de la Frontera – flamencokulturens vugge. Udhævelsen kom bl.a. på baggrund af Kirstine Hastrups kulturbyprojekt i 2017 hvor Povl Dissing mødte og samarbejdede med koncertens spanske kunstnere i Sevilla og Jerez. Denne aften overtager Povl Dissings søn, sangeren Rasmus Dissing, sin fars plads på scenen.

Linket viser Rasmus Dissing, Eugenio Iglesias, Nikolaj Rosengreen, Manuela Vargas og Kirstine Hastrup m.fl. under en koncert i Helsingør Theater i Den Gamle By, juli 2017.
https://www.youtube.com/watch?v=xIAHKsk8IlA

Jose Suarez ”El Torombo” ses her først i klippet sammen med Farruquito og familie
https://www.youtube.com/watch?v=B09U8WDgiYc

Medvirkende:

Eugenio Iglesias
Manuela Vargas
Ricardo Piñero Martín
Rasmus Dissing
Nikolaj Rosengreen
Kirstine Hastrup
Plus special guests

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus