Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

16. november 2023
Kl. 18.30 - 20.30

Klare drømme

Kom i godt humør og få lettet skuldrene hos Aarhus Symfoniorkester med musikalske drømmerier, blide symfoniske klange og små uimodståelige verdener af fortrøstningsfulde fornemmelser.

I denne koncert befinder vi os i den lyse og optimistiske del af musikkens verden. Bacewicz’ lille ouverture er skrevet i krigens mørke, men emmer af lys. Den er en fakkel af mod og styrke midt i krigens gru – ukuelig og medrivende, skabt på rytme og fremdrift. Med andre ord en hel lille symfoni på kun seks minutter. Det samme gælder for Beethovens ouverture til Fidelio.

Med Chopin er vi i den tidlige del af romantikken, hvor musikken generelt er mere nobel end stormombrust. ”Det er en slags drømmeri i måneskin en smuk forårsaften,” sagde Chopin selv om musikken. Vi får vidunderligt svævende linjer såvel som dramatiske klimakser. Det virtuose overflødighedshorn af en koncert er lagt i hænderne på Gustav Piekut – et af de største klavertalenter, vi har i Danmark.

Også Beethovens 4. symfoni er mild og blid. Den er munter og fuld af overskud – en usædvanlig ukompliceret symfoni af en komponist, der ellers ikke veg tilbage for det dramatiske.

I spidsen for orkestret står den unge Pawel Kapula – et enestående dirigenttalent med enormt potentiale.

Dirigent
Pawel Kapula

Solist
Gustav Piekut
klaver

Værker
G. Bacewicz
Ouverture

F. Chopin
Klaverkoncert nr. 2

L. V. Beethoven
Ouverture til Fidelio

L. V. Beethoven
Symfoni nr. 4

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus