Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

13. juli 2023
Kl. 14.00 - 16.00

Klokkespilskoncert – Aarhus Rådhus

Jazz fra toppen af rådhustårnet

Under Aarhus Jazz Festival giver den tyske klokkenist Gunther Strothmann klokkespilskoncert fra Aarhus Rådhus. Musikken er en blanding af kendinge fra jazzens verden og klassiske værker for klokkespil. Koncerten kan nydes på græsset i Rådhusparken og Musikhusparken, hvor KISSA-containeren skaber hyggelige rammer foran Musikhuset.

Gunther Strothmann blev udnævnt til klokkenist på klokkespillet med 50 klokker i Kieler Kloster (Kiel, Tyskland) i 1999. Han lærte spillet gennem selvstudium og hos Wilhelm Ritter i Kassel.

Siden han blev dedikeret til klokkespillet har han bestræbt sig på at bringe instrumentet tættere på publikum ved at spille originale kompositioner, salmer og arrangementer af folkesange til klokkespil. Han var i stand til at overtale mange internationalt anerkendte klokkenister til at komme til Kiel. Antallet af lyttere steg støt, og interessen for instrumentet voksede fra år til år. I Antwerpen i 2014 og i Barcelona i 2017 spillede Gunther Strothmann adskillige koncerter som repræsentant for den tyske klokkespilsforening (DGV) ved World Carillon Congresses.

Heldigvis giver Gunther Strothmann ikke kun koncerter i Tyskland, men også i Holland, Belgien, Frankrig, USA og Danmark. Under årets jazzfestival har du mulighed for at høre Gunther Strothmanns flotte klokkespil fra selveste Aarhus Rådhus, hvor han vil spille kendte klassikere som Glenn Millers Moonlight Serenade og George Gershwins Summertime. Blandt de andre numre, som publikum kan se frem til at høre, er Fantasipræludium for klokkespil skrevet over en af Marthin Luthers mest berømte salmer Vor Gud han er så fast en borg samt Wilhelm Benders Suite for klokkespil i fire satser.

Dr. Gunther Strothmann (født 1943) var læge i Kiel i over 35 år. Han fik undervisning i klaver, orgel, komposition og improvisation i sin hjemby Bremen. I flere år gav han orgelkoncerter. Han er nu pensioneret fra sit job. Ud over sit arbejde som klokkenist er han også korleder og dirigent for et amatørsymfoniorkester.

Besøg www.kissaaarhus.com hvis du vil vide mere om aktiviteter i KISSA under Aarhus Jazz Festival.

 

Om Musikhuset Swinger

Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus har endnu en gang fornøjelsen af at byde indenfor til Musikhuset Swinger under Aarhus Jazz Festival. Har man tidligere besøgt det traditionsrige Ridehuset Swinger, kan man allerede nu begynde at glæde sig til at nyde fællesskabet, lækkerier til ganen og store musikalske oplevelser – med fri entré til størstedelen af koncerterne.Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus glæder sig til at byde velkommen til Musikhuset Swinger, der finder sted 8.-15. juli i Musikhusets foyer og sale samt ved KISSA i Musikhusparken.

 

 

Finder sted: Musikhusparken