Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5. februar 2021
Kl. 20.00

Konstrukt

OM KONCERTEN

OBS: Koncerten er udsat fra den 15. april.

“Et ideal, en tilgang og en symbiose af kreativitet og lyd, der udvikler sig og blomstrer op.” Sådan skrev All About Jazz meget præcist om den tyrkiske freejazz-gruppe Konstrukt, som gennem det sidste årti har markeret sig som en vigtig stemme på den eksperimenterende musikscene i Istanbul. Denne aften gæster gruppen Tape i Aarhus.

 

Umut Çağlar og Korhan Futacı startede Konstrukt i 2008, men har begge en fortid i technomusikken og var en vigtig del af Istanbuls rave-scene i 90’erne. Det kan i den grad høres i gruppens musik, når de bringer energien, den ligefremme tilgang og galskaben fra Istanbuls eksperimenterende klubber i spil i deres take på freejazzen.

Men også Konstrukts forhold til traditionel tyrkisk folkemusik træder smukt frem midt i improvisatoriske forløb, udsyret dub og elektronik. Det kommer bl.a. til udtryk i deres flittige brug af den lille træblæser zurna og deres samarbejde med den legendariske, tyrkiske percussionist Okay Temiz, som har skabt momenter af noget man kunne kalde improvisatorisk tyrkisk folkemusik.

 

Konstrukt er efterhånden nået vidt og bredt ud på den internationale jazzscene, og i takt med dét bliver deres vekslende konstellationer ved med at skubbe gruppen ud i nye lyduniverser og projekter. De har bl.a. indspillet med navne som Peter Brötzman, Joe McPhee, William Parker, Sun Ra Arkestras Marshall Allan, samt Thurston Moore og Keiji Haino. Senest har de samarbejdet med den profilerede jazzmusiker Ken Vandermark, som de også har udgivet deres albummet “Kozmik Bazaar” (Karlrecords, 2019) med.

Brunsten

Uforfinet angry noise rock præsenteret af tre lokale herrer, der som musikere gennem mange år har bevæget sig rundt på, og påvirket, den lokale musikscene. Bandet består af Andrew Dorman (bla. Glamour Coma, Sol, Stin), Per Silkjær (bla. Sons of Cain, Double Space, Fossils) og Anders Thode (bla. Cola Freaks, Snaredrum, Emenkaya).

 

Finder sted: Fonden VoxHall