Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

24. oktober 2020
Kl. 19.00 - 23.59

Kristian Corfixen – Sygeplejersken

Kristian Corfixen er uddannet journalist og arbejder til daglig på Politikens indlandsredaktion. I 2019 udkom hans anmelderroste bog ’Sygeplejersken’, som er en dokumentarisk beretning om sygeplejerskesagen, den spektakulære drabssag fra Nykøbing Falster Sygehus.

Bogen bygger på flere års arbejde og har ligget nummer 1 på bestsellerlisterne. Senest blev Kristian Corfixen hædret for sit arbejde med FUJ’s Formidlingspris, som gives til den journalist i landet, der har lavet årets bedst formidlede undersøgende historie.

Kort om sygeplejerskesagen:

Politiet rykker i marts 2015 ud til Nykøbing Falster Sygehus, fordi en sygeplejerske har fortalt, at hun mistænker sin kollega for at dræbe patienter, når hun er på arbejde. Vidnet fortæller, at hun nu frygter, at kollegaen i løbet af sin seneste nattevagt netop har gjort det igen. Snart ruller en drabssag, der ikke er set lignende før i dansk retshistorie. Og den vokser, da flere ansatte på sygehuset nu pludselig beretter under deres afhøringer, at også de – nogle i flere år – har sygeplejersken mistænkt for bevidst at forgifte patienterne. Men hvorfor har ingen reageret tidligere? Hvor mange ofre kan der være tale om? Og hvor findes beviserne, når der er tale om et så utraditionelt gerningssted som et sygehus? I bogen ’Sygeplejersken’ rekonstruerer journalist Kristian Corfixen hele forløbet, der ledte op til, at sygeplejersken Christina Aistrup Hansen blev idømt 12 års fængsel for at forsøge at slå patienter ihjel på sine vagter.

For første gang blotlægges politiets efterforskning, flere vidner står frem, og bogen afslører en lang række detaljer om sagen, der ikke har været fremme i offentligheden før.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus