Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

6. februar 2021
Kl. 20.00 - 23.59

Lau Højen

Hør Lau Højen i en unik koncertoplevelse, når han for første gang optræder solo i Musikhuset.

Han skrev sin første sang helt tilbage i børnehaven. Siden greb han guitaren og mødte Søren og Morten på Mellerup Efterskole i 1997 med hvem han dannede Carpark North, som igennem mere end 20 år har vokset sig til et af Danmarks absolut største og mest indflydelsesrige rockbands. Nu står Lau Højen for første gang, siden dengang i børnehaven på helt egne ben med solo koncerter og nye sange på dansk.

“Jeg skrev sange som barn havde dem oppe i mit hoved om alt det jeg så, mærkede og oplevede i livet. Det var noget der kom til mig meget intuitivt og frit, og det er noget, jeg kan mærke, jeg har brug for at få ud og kan gøre igen,” fortæller Lau Højen.

Første sange på dansk

Han skrev sin første sang på dansk, da han fortolkede Troels Gustavsen i musikprogrammet ”Toppen af Poppen” og siden fulgte Håb og Glastårne fra Carpark Norths seneste album, HOPE sange, som udsprang af hans mors kamp med kræft og død juleaften 2016.

“Det var nødvendigt og vigtigt for mig at skrive de sange. Og pludselig kom der flere, en masse digte og ord, om min mor, min familie, mine venner og om mig selv – alt det nære og ligefremme.” forklarer Lau Højen om tilblivelsen af de nye sange.

Her kan du høre Lau Højen synge på dansk, når han fortolker sangen Bonsoir Madame af Anders Blichfeldt i programmet Toppen af poppen.

Stadig en del af Carpark North

Udgivelsen af egen musik er på ingen måde et farvel til Carpark North. Faktisk har både Morten Thorhauge (trommer) og Søren Balsner (bas/keys), som igennem årene begge har arbejdet med musik, produktion og sangskrivning ved siden af Carpark North, opfordret deres barndomsven og forsanger til, langt om længe, også at få sine sange ud. Og det sker altså nu, når Lau Højen støtter lyd og melodi til sine danske tekster og udkommer i eget navn senere dette efterår. 

Hvordan Lau Højen lyder på egen hånd, vil tiden vise. Men allerede nu, kan man se frem til at opleve ham live ved tre eksklusive solo koncerter i starten af 2021, og den ene foregår i Musikhusets Rytmiske Sal den 6. februar. Glæd dig, det bliver en unik oplevelse.

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus