Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

29. oktober 2021
Kl. 18.00 - 19.30

Lau Højen

LAU HØJEN SPILLER SOLO – KONCERTER I 2021 OG HAR FOR FØRSTE GANG SANGE PÅ VEJ I EGET NAVN

Han skrev sin første sang helt tilbage i børnehaven. Siden greb han guitaren og mødte Søren og Morten på Mellerup Efterskole i 1997 med hvem han dannede Carpark North, som igennem mere end 20 år har vokset sig til et af Danmarks absolut største og mest indflydelsesrige rockbands. Nu står Lau Højen for første gang, siden dengang i børnehaven
på helt egne ben med solo koncerter og nye sange på dansk.

“Jeg skrev sange som barn havde dem oppe i mit hoved om alt det jeg så, mærkede og oplevede i livet. Det var noget der kom til mig meget intuitivt og frit, og det er noget, jeg kan mærke, jeg har brug for at få ud og kan gøre igen,”
fortæller Lau Højen. Han skrev sin første sang på dansk, da han fortolkede Troels Gustavsen i musikprogrammet
”Toppen af Poppen” og siden fulgte ’Håb’ og Glastårne’ fra Carpark Norths seneste album, ’HOPE’ sange, som udsprang af hans mors kamp med kræft og død juleaften 2016.

Det var nødvendigt og vigtigt for mig at skrive de sange. Og pludselig kom der flere, en masse digte og ord, om min mor, min familie, mine venner og om mig selv – alt det nære og ligefremme.” forklarer Lau Højen om tilblivelsen af de nye sange.
Udgivelsen af egen musik er på ingen måde et farvel til Carpark North. Faktisk har både Morten Thorhauge (trommer) og Søren Balsner (bas/keys), som igennem årene begge har arbejdet med musik, produktion og sangskrivning ved siden af Carpark North, opfordret deres barndomsven og forsanger til, langt om længe, også at få sine sange ud. Og det sker altså nu, når Lau Højen støtter lyd og melodi til sine danske tekster og udkommer i eget navn senere dette efterår. Hvordan Lau Højen lyder på egen hånd, vil tiden vise. Men allerede nu, kan man se frem til at opleve ham live ved tre eksklusive solo koncerter i starten af 2021.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus