Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

13. september 2023
Kl. 18.00 - 19.30

LiveStrings & Nicolai Kornerup

Ingen kan som LiveStrings binde sløjfe på musik, der spænder så vidt over tid og sted, fra barok & wienerklassisk og helt frem til dagens pop – og tilbage igen.

Du kender sikkert strygeensemblet LiveStrings fra TV-programmer eller gennem deres arbejde med både internationale og danske superstjerner på liveoptrædener såvel som indspilninger. Nu kan du for første gang opleve LiveStrings & pianist Nicolai Kornerup på turné i eget navn, når de besøger en række koncertsteder i efteråret 2023.

Hvad kan man forvente?
LiveStrings er kendt for at bryde de traditionelle rammer og til de kommende koncerter kan man forvente at komme med på en musikalsk rejse udover det sædvanlige. Man vil opleve ensemblets versioner af deres egne klassiske favoritter, der de ikke er bange for at gå helt til grænsen & så deres helt særlige fortolkninger af popnumre som vi har hørt dem i TV.

LiveStrings & Nicolai Kornerup har også stor succes med sin Øst- Europæiske folkemusik, hvor de gang på gang overrasker sit publikum – og så er der premiere på nogle af ensemblets helt nye stykker og kompositioner, fra deres kommende album som bliver udgivet her i 2023.

LiveStrings’ vision er at bringe kammermusikken ind på nye scener og udbrede den til et nyt publikum gennem sine mange egne projekter og i tæt samarbejde med artister på tværs af genrer. LiveStrings har indspillet og turneret med verdensstjerner som Kanye West, Eminem, Michael Bublé, Kygo, såvel som nogle af Danmarks største navne, herunder Lukas Graham, MØ, Jada, Rasmus Seebach, Artigeardit og mange flere. Med optrædener i TV- programmer såsom Toppen af Poppen, X-Factor, Melodi Grand Prix og Go’ Morgen Danmark er det ikke usandsynligt, at man mange gange er stødt på de fremragende instrumentalister.

Kort om musikerne
Strygeensemblets musikere er alle uddannet fra præstigefyldte musikkonservatorier rundt om i hele verden og har flere ledende stillinger i landets bedste orkestre såsom Danmarks Radios Symfoniorkester, Copenhagen Phil og Det Kongelige Kapel. I 2018 udgav de sit første album i eget navn ”Natsværmeri” sammen med Bent Fabricius-Bjerre, som de efterfølgende fremførte sammen for udsolgte koncertsale landet over. I 2021 udkom deres andet album i eget navn sammen med internationalt anerkendte artist Soleima. I foråret 2023 har deres fortolkninger og Kornerups ny-kompositioner af Carl Nielsens musik gjort sig bemærket, da de spillede en række udsolgte koncertsale med netop denne musik, sammen med skuespiller Lotte Andersen i historien om Marie & Carl Nielsen.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus