Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

11. juli 2021
Kl. 15.00 - 17.00

Lotte Anker & Julie Kjær Duo

Eksklusivt møde mellem to danske saxofonister fra hver sin generation
Til denne koncert kan du opleve jazzsaxofonens lyd helt rent og uforstyrret, når instrumentet trakteres af den danske free jazz-scenes grand old lady, Lotte Anker, og Julie Kjær, der igennem sit rå, kantede og eftertænksomme spil i stigende grad har gjort sig bemærket på den europæiske jazzscene. De arbejder begge med både komposition og improviseret musik, hvor udnyttelsen af saxofonens forskellige klanglige muligheder er i højsædet.
Lotte Anker har i mange år været en markant stemme på den internationale scene for samtidsmusik mellem improvisation, experimenterende jazz og ny kompositionsmusik. Hun har ledet en række berømmede grupper og samarbejdet med blandt andre Gerald Cleaver, Craig Taborn, Fred Frith og Marilyn Crispell. Hun blev nomineret til Nordisk Råds Musikpris i 2011.
Julie Kjær spiller blandt andre med London Improvisers Orchestra og Paal Nilssen-Love Large Unit og har desuden indspillet og turneret med Django Bates. Derudover leder hun egne grupper, heriblandt Julie Kjær 3 med bassist John Edwards og trommeslager Steve Noble. I et nyere samarbejde har hun udgivet en liveindspilning, hvor hun spiller duo med Thurston Moore (Sonic Youth). 
Det er første gang, Lotte Anker og Julie Kjær optræder som duo. Du kan forvente et brag af en koncert med fokus på improvisation og saxofonens mangfoldige lydunivers.
 
Koncerten er en del af Den Ikoniske Saxofon under Aarhus Jazz Festival 2021. Koncertrækken hylder instrumentet, der har været en vigtig del af jazzmusikken siden begyndelsen og har fostret legendariske musikere som Ben Webster, Stan Getz, Yusef Lateef og Charlie Parker.
Den Ikoniske Saxofon er støttet af Knud Højgaards Fond, CAC Fonden, STIBOFONDEN, Aarhuus Stiftstidendes Fond, Gangsted Fonden, Statens Kunstfond og Aarhus Kommune.