Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

17. juli 2021
Kl. 18.00 - 20.00

Mads Mathias Quartet

Nutidigt bud på klassisk croonerjazz 
Siden han for ti år siden med brask og bram trådte ind på scenen, kåret som Årets nye jazznavn, har den danske sanger og saxofonist Mads Mathias med sin hæse stemme og inciterende sceneoptræden betaget et stort publikum. Hans kvartet spiller musik med stor respekt for jazzens rødder, men også med et personligt udgangspunkt, der tilføjer et frisk pust til den udødelige klassiske croonerjazz.
Mads Mathias har spillet med DR Big Band, turneret med sit muntre orkester Six City Stompers i hele Europa, givet koncerter i Tivoli og i Royal Albert Hall – og for et par år siden endda en særlig koncert for kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Hans succes er så meget mere bemærkelsesværdig, eftersom han har mistet tre fingre ved en trafikulykke. Han var dengang 17 år og troede aldrig, at han skulle komme til at spille sax igen. Det var derfor, han begyndte at synge. Siden viste det sig, at han alligevel kunne beherske saxofonen, men samtidig holdt hans fast i vokaljazzen og har udviklet en sprød, personlig stil kendetegnet ved humor og medrivende spilleglæde.
Ved koncerten kan man forvente at høre musik fra Mads Mathias’ prisvindende katalog af originale og iørefaldende sange fra både debutalbummet Free Falling og den spritnye udgivelse All Ears.
 
Koncerten er en del af Den Ikoniske Saxofon under Aarhus Jazz Festival 2021.
Koncertrækken hylder instrumentet, der har været en vigtig del af jazzmusikken siden begyndelsen og har fostret legendariske musikere som Ben Webster, Stan Getz, Yusef Lateef og Charlie Parker.
Den Ikoniske Saxofon er støttet af Knud Højgaards Fond, CAC Fonden, STIBOFONDEN, Aarhuus Stiftstidendes Fond, Statens Kunstfond og Aarhus Kommune. 

 

Finder sted: Atlas