Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

8. december 2023
Kl. 18.30 - 20.00

Mahlers 9.

På baggrund af et enormt, personligt tab tårner Mahlers 9. symfoni sig op som et frygtindgydende smukt monument for det mistede, for smerten – og for livet bagefter.

En stemme fra det hinsides. Et farvel til livet. Mahlers mægtige 9. symfoni står tilbage som et mindesmærke over en stor komponist. Symfonien er vægtig, både i omfang og musikalsk prægnans, og den er et af den slags værker, hvor summen af musikken er langt større end dens enkeltdele.

Den 9. symfoni er skrevet efter Mahler mistede sin elskede datter, og den indeholder en næsten ubærlig tabserfaring. Mahler blotlægger sin sjæl, og værket kan fremstå som et farvel til selve livet. Men netop heri ligger værkets skønhed: ”Det er frygtindgydende, og lammende, når tonernes tråde forvitrer… Idet vi holder inde, mister vi alt. Men idet vi giver slip, får vi alting,” sagde Leonard Bernstein om værket. Et smukkere mindesmærke for et elsket barn kan man næppe forestille sig.

Det er også omfangsrig musik, sådan rent fysisk. Derfor er koncerten også et samarbejdsprojekt mellem Aarhus Symfoniorkester og Randers Kammerorkester.
_
Samarbejdskoncert med Randers kammerorkester

Dirigent
Domingo Hindoyan

Værk
G. Mahler
Symfoni nr. 9

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus