Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

29. august 2023
Kl. 17.30 - 20.10

Margrethe

Oplev en ny imponerende musical i Musikhuset, når vi hylder H.M. Dronning Margrethe II. af Danmark

Vær med når vi fejrer H.M. Dronning Margrethe II. med en ny storslået dansk musical. En jubilæumsforestilling, hvor vi med nykomponeret musik og spektakulær scenekunst er med på Dronningens livsrejse og i nedslag følger regentens 50 år på den danske trone.

Musicalen Margrethe får urpremiere på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i juni 2023. Efter en række forestillinger på nationalscenen på Kongens Nytorv i København drager musicalen til Fyn, hvor den opføres i august i forbindelse med H. C. Andersens Festivals Odense inden den gør sin entré på Store scene her i Musikhuset Aarhus fra d. 25 august 2023.

Mennesket bag fortællingen 
H.M. Dronning Margrethe har elsket at se teater, ballet og opera, siden hendes far, Kong Frederik 9., tog hende med i Det Kongelige Teater som barn. I årenes løb har Dronningen skabt kostumerne og scenografien til adskillige forestillinger. Derfor bliver majestætens kærlighed til teatret en helt naturlig del af musicalen. Men jubilæumsforestillingen bliver meget mere end det. I en musikalsk mosaik fortælles Dronningens livshistorie på helt nye måder.

Fra prinsessens fødsel kort efter Hitler-Tysklands besættelse af Danmark i april 1940. Over en glad barndom til den livsforandrende grundlovsændring i 1953, hvor Margrethe som trettenårig bliver tronfølger. Forelskelsen og ægteskabet med Prins Henrik. Et familieliv i pressens søgelys. Kunstkritikerne og den hårde behandling af Prins Henrik. Afskeden med dem, man elsker. Passionen for arkæologi, litteratur og kunst.

Musicalen Margrethe bliver en enestående fortælling, der fletter H.M. Dronning Margrethes historie sammen med Danmarks historie fra 1940 til i dag. En gribende historie om skæbne, pligt, arv og et helt kongerige. Om Dronningens kærlighed til Danmark og danskernes kærlighed til hende.

Bag om musicalen
”I sine nytårstaler bruger Dronningen ofte udtrykket hjertevarme. For os handler det om at skabe netop en hjertevarm musical, som med respekt hylder hele Danmarks Dronning,” fastslår Lasse Aagaard, Thomas Høg og Sune Svanekier, der lige nu komponerer musikken og skriver tekster til musicalen.
 
Høg·Aagaard·Svanekier lover en musical af internationalt format. De tre har en stribe anmelderroste forestillinger bag sig blandt andet musicalen Jordens Søjler på og Skammerens Datter på Østre Gasværk. Instruktør Mads M. Nielsen står for iscenesættelsen mens Mikkel Rønnow er dirigent.

En stor musical med 24 skuespillere og 18 musikere
Tre forskellige skuespillere går på scenen som H.M. Dronning Margrethe 

II.

i forskellige perioder af hendes liv. Rollelisten offentliggøres i foråret 2022.
Forestillingen produceres af Mikkel Rønnow Musicals i samarbejde med blandt andre H.C. Andersen Festivals og TOCA Records.

Gå ikke glip af en storslået musical om et unikt menneske, hvis liv allerede er en del af historiebøgerne

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus