Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

29. august 2022
Kl. 19.30 - 22.00

MARGRETHE

Til sommer hyldes Dronning Margrethe i en helt speciel jubilæumsmusical – og du kan opleve den i Aarhus.

Den nyskrevne danske musical MARGRETHE er en 50-års jubilæumsforestilling om hele Danmarks dronning, skabt af kræfterne bag musicalsucceser som Atlantis, Jordens Søjler og Skammerens Datter.

Forestillingen får verdenspremiere i sommeren 2023 på Det Kongelige Teater og spiller i København og Aarhus – og i Odense under H. C. Andersen Festivals.

Billetsalget starter i dag, søndag den 16. januar, kl. 10.00.

Oplev musicalen under Aarhus Festuge

Musicalen MARGRETHE offentliggøres i anledning af regentens 50-års jubilæum og bliver et stort anlagt dansk værk, skrevet og komponeret af trekløveret Thomas Høg, Lasse Aagaard og Sune Svanekier og produceret af Mikkel Rønnow Musicals.

Premieren finder sted 23. juni 2023 på dronningens egen ’hjemmebane’, Det Kongelige Teaters Gamle Scene, i København.

Senere på sommeren opføres forestillingen i ODEON i Odense som en del af H.C. Andersen Festivals fra 17. august og endelig i Musikhuset Aarhus fra 29. august under Aarhus Festuge.

Historien om hele Dronning Margrethes liv

Fortællingen Musicalen MARGRETHE er historien om H.M. Dronning Margrethes liv fra hendes fødsel, under Besættelsen i 1940 til i dag.

Nedslag i 80 års Danmarkshistorie oplevet gennem den første kvindelige regent i Danmark i næsten 600 år.

En både storslået, episk og intim rejse gennem et helt liv om alt det, der har været med til at forme en dronning – både som menneske og som regent.

Fra barndommen med en far, hun forgudede. Da hun som trettenårig får at vide, at hun skal arve tronen. Mødet med Henri og de lykkelige stunder med børn og rejser.

Sorgen over faderens død og den efterfølgende kroning. Nytårstalerne, pressen, anmelderne og den livslange kærlighedsaffære med teatret.

Den hårde behandling af prinsgemalen og afskeden med dem, man elsker. Erkendelsen af, at dybe passioner som arkæologi og kunst kan dyrkes, men aldrig helt udleves eller anerkendes på lige fod med andre.

De er historien om et menneske og en dronning, hvor pligten altid vil komme i første række.

Stærke musicalkræfter bag MARGRETHE

Forestillingen bliver en imponerende opsætning med 24 skuespillere og sangere på scenen, 18 musikere i orkestergraven, overdådige kostumer og en eventyrlig, spektakulær scenografi.

Musicalen instrueres af Mads M. Nielsen, som de senere år har markeret sig som en af landets mest eftertragtede musicalinstruktører med forestillinger som Den Evige Ild, Vildheks, Tell Me on a Sunday, The Last 5 Years og Elf.

MARGRETHE er skrevet og komponeret af dette årtis formentlig mest succesfulde danske musicalmakkere – trioen Thomas Høg, Lasse Aagaard og Sune Svanekier, der sammen tidligere har skabt musicalsucceserne Skammerens Datter 1 og 2, Jordens Søjler, Vildheks og senest Den Evige Ild.

Musicalen produceres af Mikkel Rønnow i samarbejde med H.C. Andersen Festivals og Toca Records.

”Det har været en flerårig drøm for os at skabe en ny, national musical om vores enestående monarki. Med H. M. Dronningens imponerende 50-års regentjubilæum kunne der ikke være en bedre anledning til at skabe en forestilling om hendes exceptionelle liv og virke,” udtaler Mikkel Rønnow i en pressemeddelelse.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus