Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

14. juli 2021
Kl. 15.00 - 17.00

Marius Neset & DR Big Band – Dirigent Miho Hazama

Den norske jazzkomet Marius Neset og DR Big Band stiller skarpt på deres nyeste album Tributes
Albummet er blevet udråbt som genialt og årets lækreste album i international presse, og her kan du opleve Neset som både virtuos saxofonsolist og original komponist, ført an af chefdirigent Miho Hazama.
Saxofonisten og komponisten Marius Neset er en af de vigtigste stemmer på den europæiske jazzscene i dag. Med superlativer som sensationel og hot i international jazzpresse, en norsk Grammy og en nominering til Nordisk Råds Musikpris i bagagen kan Neset i dag rejse verden rundt, både med egne bands og – som til denne koncert – som feteret gæstekunstner.
Ligesom DR Big Bands chefdirigent Miho Hazama er Marius Neset udvalgt som en af de 25 kunstnere, der ifølge det amerikanske magasin DownBeat vil forme jazzens fremtid – på verdensplan. Denne aften mødes de to stærke personligheder i Ridehuset foran DR Big Band, som har et tæt forhold til begge de unge kunstnere.
Marius Neset har indtil for nylig haft fast base i København, hvor han på én gang er blevet en vigtig del af det danske jazzmiljø og en ny original stemme i international jazz. Hans særlige kombination af blændende teknik, virtuos improvisation og en enorm genremæssig spændvidde har gjort ham kendt som den nye Jan Garbarek, og foruden DR Big Band tæller hans mange prominente samarbejdspartnere bl.a. London Sinfonietta, Trondheim Jazz Orchestra og ikonet Django Bates.
Nu præsenterer DR Big Band, chefdirigent Miho Hazama og Marius Neset en koncert med numre fra deres fælles album Tributes, som udkommer på det anerkendte tyske pladeselskab ACT og er resultatet af et helt års intenst samarbejde mellem Neset, Hazama og bandet. Titelværket Tributes er en større jazzsuite komponeret specielt til DR Big Band med satser som bl.a. Children’s Day – en hyldest til børnene – og Bicycle Town – en hyldest til Nesets tidligere hjemby København.
Marius Neset is one of Europe’s most skillful and prolific newly risen jazz stars. He looks like the young Leonardo DiCaprio and can sound like a fusion of Jan Garbarek and the late Michael Brecker. The Guardian.
 
Koncerten kan opleves til Ridehuset Swinger, der igen i år danner rammerne for store musikalske oplevelser og god stemning. Ridehuset Swinger arrangeres af Aarhus Jazz Orchestra.

 

Finder sted: Ridehuset