Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

24. august 2021
Kl. 18.30 - 19.45

Modern Standards Supergroup

I foråret 2021 drager Niels Lan Doky International Jazz Collective ud på en enestående og ambitiøs turné i de danske koncertsale med projektet og supergruppen MODERN STANDARDS SUPERGROUP. 

I denne supergruppe, der inkluderer tre af Amerikas største jazzlegender nogensinde
Billy Cobham, Randy Brecker, og Bill Evans, foruden den franske basvirtuos François Moutin og den danske jazzpianist og ridder af dannebrog, Niels Lan Doky. Koncerten den 30. april i Musikhuset Århus’ Symfoniske Sal vil være en del af fejringen af FN’s International Jazz Day og vil blive live streamet globalt i et samarbejde med UNESCO, The Herbie Hancock Institute og hovedkontoret for International Jazz Day baseret i Washington.

MODERN STANDARDS projektet blev startet af Niels Lan Doky, der gennem det meste
af sin karriere har været en stærk fortaler for fornyelsen af jazzstandardrepertoiret.
Gennem sin store diskografi har han eksperimenteret meget med fortolkninger af
nutidige popsange og uden tvivl mere end nogen anden jazzartist, siden de
oprindelige jazzstandarder opstod.

NLD tilbyder hver måned jazzstandarder af splinternye aktuelle sange på Youtube – top hits fra de uger, der gik forud for hver standard – i et forsøg på at vise sine værdier og forkærlighed for denne musikalske arv. Repertoiret, der almindeligvis omtales som “Jazzstandarder”, består
hovedsageligt af popsange fra 1930’erne og 40’erne, der på daværende tidspunkt blev fortolket af jazzmusikere i et forsøg på at tilbyde publikummet et radikalt anderledes perspektiv på de meget populære sange. I sidste ende glemte publikummet originalerne og årtier senere blev fortolkningerne identificeret som jazzens klassiske repertoir, “Jazzstandarden”. 

MODERN STANDARDS SUPERGROUP vil genoplive denne gamle tradition og fortolke de største pophits fra i dag og tilgår dem som moderne jazzstandarder, herunder sange af The Weeknd, Billie Eilish, Anderson .Paak, Dua Lipa, Justing Bieber, Miley Cyrus, Black Eyed Peas, Shakira osv. Niels Lan Doky International Jazz Collective er en sammenslutning af prominente musikere fra Europa, Nordamerika og Sydamerika, som præsenterer unikke og
eksklusive jazzkoncerter. Kollektivet ledes af den internationalt anerkendte danske pianist Niels Lan Doky, der blev slået til riddet af HM Dronningen af Danmark og hyldet af den internationale presse som “den bedste pianist i sin generation”.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus