Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

7. september 2023
Kl. 17.30 - 19.30

Mønsterbryderne

Oplev en farvestrålende åbenbaring af mødet mellem det romantiske og det moderne, det gamle og det nye – og tre besnærende måder at tænke musik og orkester på.

Fællesskab. Det er grundstenen for Aarhus Symfoniorkester i sæson 23/24. Og med fællesskabet følger også alle dets kvaler – herunder opgøret med arv og traditioner.

De tre værker til sæsonens åbningskoncert placerer sig midt i kampen mellem tradition og fornyelse: Det er musik skabt lige dér, hvor verden forandrer sig.

Musikken er skrevet af tre mønsterbrydere, der gør op med omverdenens gængse måde at tænke klassisk musik på. Wagner omfavner det allerstørste, og i Mestersangerne fortæller han historien om eneren over for fællesskabet.

Kan musik være både kantet og lyrisk på samme tid? Prokofjevs musik kan. Hans musik placerer sig midt mellem det gamle og det nye – eller rettere, han tager det bedste fra begge verdener. Hans første violinkoncert er både bidsk, sardonisk og æterisk genstridig.

I Bartóks farverige og vitale Koncert for orkester optræder hele orkestret som solister. Det er det perfekte eksempel på symfoniorkestret som en magisk organisme, hvor helheden er uendelig meget mere end de enkelte dele. Lidt ligesom samfundet i almindelighed.

Dirigent

Andris Poga

Solist

Alexander Sitkovetsky
violin

Værker

R. Wagner
Ouverture til Mestersangerne

S. Prokofjev
Violinkoncert nr. 1

B. Bartók
Koncert for orkester

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus