Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

7. februar 2024
Kl. 18.30 - 19.30

Mongrel

Oplev en eksplosiv frigivelse af undertrykte følelser i danseværket Mongrel

Mongrel er et danseværk for 10 dansere, der kombinerer tekst og bevægelse med en interaktiv scenografi lavet af papgenstande. Rummet bliver konstant transformeret af scenografien og fremkalder skandinaviske billeder og øde landskaber.

Udgangspunktet for skabelsen af værket Mongrel var Janteloven, hvor det fiktive adfærdskodeks præsenteres som en del af den skandinaviske identitet. En adfærd som koreograf og nye kunstneriske leder for Dansk Danseteater Marina Mascarell genkender fra sin egen spanske kultur.

“Vi har alle følt vægten af vores kultur, den usynlige lov, der standardiserer os. Dog er vi også en del af undertrykkelsen. Desværre er misundelse og frygt for det ukendte en del af menneskelig idiosynkrasi, og vi ved alle, at frygt og vold er evige ledsagere,” forklarer Marina.

Mongrel viser et lukket fællesskab, dannet af individer, der i deres ensomhed drømmer om at blive befriet fra den usynlige grænse og den kvælende homogenitet. En eksplosiv frigivelse af undertrykte følelser, der kæmper mod en undertrykkende kultur og middelmådighed.

PRISVINDENDE VÆRK
Musikken er en original komposition af den spanske komponist og cellospiller Yamila Ríos. Celloens strygere, sammen med en fremtrædende percussion og elektronisk lyd, er hovedpersonerne i denne komposition.

Mongrel havde premiere i oktober 2015 på Operaen i Göteborg som et originalt værk for GöteborgsOperans Danskompani. Publikums og kritikernes reaktioner var positive: “En enkelt krop med harmonisk fejende og luftige, hvirvlende bevægelser.” (Dagens Nyheter).

Mongrel blev nomineret af Barcelona Critics’ Awards 2016 for bedste internationale præstation, bedste koreografi og bedste scenografi.

KREDITERING & INFORMATIONER
INSTRUKTØR Marina Mascarell
KOREOGRAFI Marina Mascarell & Dansk Danseteaters dansere
MUSIK Yamila Ríos
KOMPAGNI Dansk Danseteater
SCENOGRAFI Kristin Torp
DRAMATURGI Bodil Persson
KOSTUMEDESIGN Nina Botkay
FOTO Mats Bäcker / GöteborgsOperans Danskompani

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus