Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

9. juli 2023
Kl. 18.00 - 20.00

Nana Rashid – Music for Betty

En hyldest til vores sårbare sider

Med udgivelsen Music for Betty er en ny stjerne for alvor trådt ind på den danske jazzscene.

Det er med et nyt take på klassiske jazzgreb, at Nana Rashid synger sig ind i samtidsdilemmaer: om at høre til og blive sin egen, den svære kærlighed, om at være kvinde og alle de forventninger, der følger med.

Nana udtaler selv, at Music For Betty er en metafor for  og en hyldest til de menneskelige sårbare sider. Der,  hvor det levede liv og den uundgåelige smerte kan mærkes. Det sted, hvor musikken for hende kommer fra, og som er den menneskelige understrøm, der forbinder os og skaber nærhed og intimitet.

Publikum bliver mødt med en ærlighed og åbenhed, der tydeliggør det usynlige, men mærkbare bånd, der binder mennesker sammen som en slags altomfavnende empati.

Det er på én gang intenst og beroligende. Sangene er fulde af nattetimernes melankoli og eftertænksomhed, og det er med en rå oprigtighed, at de rygradsrislende historier om at høre til og finde sin plads i verden fremføres.

Gaffa gav albummet fem ud af seks stjermer og skrev:

“Derfor – og som følge af det generelt gennemgående høje niveau – vil jeg vove at kalde Music for Betty et af de absolut bedste danske vokaljazz-debutalbum i flere år.” 

“Åbneren Poor Blue Betty’ besidder en ulmende intensitet, som sætter tonen for hele albummet.” Jazzwise editors choice

“Det er en plade der i al sin vælde, er noget af det bedste jeg har hørt fra en dansk jazzsangerinde meget længe. Det er både klassisk og nutidigt. Stor stor anbefaling herfra.” Jazznyt.

“Det er bare et fantastisk album. Uanset om det er accentueret af vrede, patos eller kærlighed, er Rashids levering fortryllende – og sangene er det også.” The Old Grey Cat.

 

 

 

Finder sted: Vindanmark