Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

6. september 2020
Kl. 10.00

Natur 360º 2020

KOM MED PÅ OPDAGELSE I EN AF AARHUS’ UKENDTE NATURPERLER
– og oplev en af byens bedste 360° naturudsigter
Vi overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer ift. Covid-19. Hold dig opdateret her.

Nu har du mulighed for at komme på fornavn med Bakkekammen, Spiralen og Plateauet samt opleve et unikt dyre- og planteliv i Hasle Bakker, tæt på Aarhus Midtby.

 

EN 10 KM LANG NATURSKØN RUTE 
Måske er du heldig at spotte en fiskehejre eller høre løvfrøerne kvække, når du bevæger dig rundt i det varierede terræn. Skov, bakker og vandmiljø er et gennemgående element i det smukke landskab i Hasle bakker og giver et righoldigt dyre- og planteliv både til vands, til lands og i luften. Området er kendt for sine tre bakketoppe, hvoraf Bakkekammen udgør en del af ruten. Bakkekammen er det tredjehøjeste punkt i Aarhus Kommune, så der er god mulighed for at få lidt syre i benene og sved på panden. Alt i alt en varieret rute med et par bakketoppe og sjove nedløb, krydret med en flot udsigt, vandløb, søer og damme.

Du bestemmer selv om du er til en udfordrende løbetur eller foretrækker at nyde turen i gå-tempo.

 

START OG MÅL 
Grimhøjgård er udgangspunktet for arrangementet. Grimhøjgård ligger midt i den naturskønne grønne kile også kaldet Skjoldhøjkilen. Grimhøjgård er også kendt som stedet for festivalen ” Grim fest”. 

DE TRE BAKKETOPPE
Området er kendetegnet ved de tre forskelligartede bakketoppe Bakkekammen, Spiralen og Plateauet. Spiralen er kegleformet og har et stisystem som er spiralformet, så man kan bevæge sig op ad en sti og tage en anden ned. Bakkekammen er langstrakt – over 200 meter og det højeste punkt er 105 meter over havet, hvilket gør den til det tredjehøjeste punkt i Aarhus Kommune. Selve Bakkekammen er 35 meter høj fra bund til top
Plateauet er anlagt som en flad højslette. Endnu et højdepunkt i området er Grimhøj bakken, der i folkemunde kaldes Fujiyama.

 

HASLE BAKKERS HISTORIE
Hasle Bakker blev til i årene fra 1997-2005, hvor der blev læsset en million kubikmeter jord af på et 16 hektar stort område vest for Åby Ringvej mellem Edwin Rahrs Vej og Jernaldervej. Oprindeligt skulle der have været en motorvej, men i stedet for endte det med at blive et rekreativt grønt område.

Hasle Bakker og hele Skjoldhøjkilen danner også grundlag for undervisning formidlet af Den selvejende Institution Hasle Bakker (DSI Hasle Bakker). I år har DSI Hasle Bakker 10-års jubilæum og løbet Natur 360° er således også en markering af, at det er 10 år siden, at DSI Hasle Bakker og området stod klar til undervisning og andre aktiviteter i det naturlige rum. Et rum, der er bundet samme af etablerede gå-stier, vandløb, søer og varieret landskab med høje bakker som et naturligt element. Du kan læse mere om DSI Hasle Bakker her

 

Finder sted: Hasle Bakker