Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

16. september 2021
Kl. 17.30 - 19.30

Naturens vugge

I naturens skød oplever vi skabelsen påny og sammen med Aarhus Symfoniorkester hører vi kaldet fra den vilde underskov, de solbeskinnede marker og bjergenes rå tinder.

Hos Langgaard har musikken en overnaturlig og altovervældende kraft. Han var en ærkekonservativ revolutionær, der på sine helt egne betingelser svælgede i senromantikkens toner. Hans femte symfoni udforsker det sublime i vildtvoksende naturbilleder, vævet ind i sagnfigurer og kraftfulde klange.

Med Sibelius har vi forbindelse direkte ned til musikkens skandinaviske grundfjeld. Frostklar, finsk lidenskab strømmer fra violinistens fingre i en koncert, der er et koncentrat af krystalklar nordisk natur. Koncerten er lagt i de allerbedste hænder: Alina Pogostkina startede nemlig sin karriere med at vinde intet mindre end Sibelius-konkurrencen og spiller i dag med nogle af verdens største orkestre.

Beethovens Pastorale-symfoni flyder over af taknemmelig naturnydelse. Symfonien er en meget personlig skildring af det, der gjorde Beethoven allermest lykkelig: Ensomme gåture gennem landlige landskaber, små rislende bække og gevaldige tordenvejr. Det er ukompliceret og kommer lige fra hjertet. Tilsammen maler koncerten et spillevende billede af den natur, som vi alle kommer fra.

Dirigent
Leif Segerstam

Solist
Alina Pogostkina
violin

Værker
R. Langgaard
5. symfoni, ”Steppenatur (Sommersagnsdrama)”

J. Sibelius
Violinkoncert

L. v. Beethoven
6. symfoni, ”Pastorale”

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus