Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

21. marts 2024
Kl. 18.30 - 20.30

Ønskekoncerten

Aarhus Symfoniorkester spiller værker, som musikerne selv har valgt. Det betyder en aften med det helt store symfoniske udtræk, mageløs skønsang og hæderkronede klange.

Indeværende sæson står i fællesskabets tegn, og derfor har orkestrets musikere i fællesskab valgt den musik, de allerhelst vil spille for jer. Resultatet er blevet en koncert med to fyrtårne i den klassiske musik.

Strauss’ Vier letzte Lieder er korte i omfang, men enorme i emotionelt udtryk: Vi går fra forårets overdådige løfterighed til dødens skumring. Er det en 84-årig komponist, der gør status over sit liv? I så fald er det den fuldendte måde at gøre det på.

Hos Mahler går bevægelsen den modsatte vej: Fra den dybeste fortvivlelse til mødet med den fuldendte skønhed. Mahlers femte symfoni er et under af et værk. Her møder vi døden – og den kærlighed, som overvinder alt: Skønheden bryder igennem tvivlen i den billedskønne langsomme sats, som Visconti udødeliggjorde i sin film Døden i Venedig. Denne koncert er en gave fra os til jer – og det samme er Mahlers mægtige femte symfoni.

_
Koncerten er støttet af STIBOFONDEN

Dirigent
Dmitry Matvienko

Solist
Nadine Koutcher
sopran

Værker
R. Strauss
Vier letzte Lieder

G. Mahler
Symfoni nr. 5

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus