Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

15. april 2024
Kl. 19.00 - 21.00

OPLEV PERNILLE SKIPPER

TAG MED PERNILLE SKIPPER IND I MAGTENS CENTRUM PÅ CHRISTIANSBORG OG FÅ ET ÆRLIGT INDBLIK I HENDES MERE END ET ÅRTI SOM TOPPOLITIKER.

Det er et personligt og inspirerende foredrag om blandt andet de magtstrukturer, som særligt kvinder møder – både på Christiansborg samt i det offentlige og det private erhvervsliv.

Pernille siger: “Rend mig” i dette opråb, der er relevant for alle, der interesserer sig for køn, ligestilling og et sundt demokrati. Og du er inviteret!

KÆLLING OG BABE, OVERHØRT OG STALKET

Pernille Skipper var politiker på topniveau i over et årti. Nu fortæller hun om, hvordan det er at være kvinde i et magtspil og i et øjensynligt ligestillet demokratisk system, som i praksis favoriserer mænd.

Med udgangspunkt i sine egne erfaringer beskriver hun de magtstrukturer, som særligt kvinder møder, når de forsøger at få del i magten. De er oftere end mænd udsat for barrierer som sexisme, nedgørelse, nedsættende sprogbrug og stalking, hvilket afholder mange kvinder fra at gribe magten eller deltage i den offentlige samtale. Og Pernille er da også selv blevet kaldt både kælling og babe, ligesom hun er blevet overhørt og stalket. Men nu siger hun: “Rend mig”.

LIGE RETTIGHEDER… PÅ PAPIRET

Foredraget taler ind i en tid, hvor nye generationer af kvinder, der er opvokset med lige rettigheder på papiret, begynder at sige fra over for den ulighed, som stadig eksisterer. Samtidig vil Pernille Skipper gerne vise mænd, der for manges vedkommende ikke er opmærksomme på de usynlige magtstrukturer, at disse lever i bedste velgående.

 

 

Finder sted: Tivoli Friheden