Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

18. april 2021
Kl. 10.00 - 22.59

Orkesterfestivalen

Oplev godt 1.500 børn og unge til gratis orkesterfestival i Musikhuset.

Danmarks største festival for klassisk musik spillet af børn og unge kommer for første gang til Jylland, når Musikhuset Aarhus danner rammen om Orkesterfestivalen i 2021.

Orkesterfestivalen er Musik & Ungdoms store klassiske begivenhed for talentfulde børn og unge, der kommer fra nær og fjern for at spille sammen det bedste, de har lært.

Siden 2012 har festivalen hvert år samlet hundredvis af børn og unge, der har kastet sig over samspillet og den klassiske orkestermusik, selvom de har været på forskellige niveauer og trin i deres musikalske kunnen.

En vigtig festival

Orkesterfestivalen er en vigtig, musisk begivenhed, fortæller Jeppe Uggerhøj, der er kunstnerisk chef i Musikhuset.

“Orkesterfestivalen er igennem årene blevet et af årets højdepunkter for rigtig mange unge musikere. Det er dermed en vigtig festival, og jeg er utrolig glad for, at den kommer til Musikhuset Aarhus. Vi glæder os til at byde både klassiske musikelskere og nysgerrige nybegyndere velkommen til en festival med orkestermusik og spilleglæde for hele familien,” siger Jeppe Uggerhøj.

Alle Musikhusets scener kommer den 18. april til at summe af aktiviteter fra kl. 11-18, når gæster, deltagere og musikalske aktører mødes til en familievenlig musikfestival. 

Som gæst kan du gå til og fra koncerterne, uanset om du vil være med fra start til slut eller bare lytte i fem minutter. Du har også mulighed for selv at teste dine musikalske evner på instrumenterne i foyeren, hvor der vil være fuld knald på de musikalske aktiviteter. 

Nyt samarbejde

Orkesterfestivalen tog sin begyndelse i DR Koncerthuset i København, men i 2021 rykkes teltpælene op, og festivalen flytter i samarbejde med Musikhuset Aarhus til Jylland. Festivalleder Maja Joss-Børch glæder sig til det nye samarbejde. 

“Det er med stor glæde og stolthed, at vi nu kan offentliggøre vores nye samarbejdspartner. Orkesterfestivalen får helt nye flotte rammer, der byder op til enestående musik- og koncertoplevelser for alle aldre. Jeg ser frem til samarbejdet med Musikhuset Aarhus og alle de danske ungdomsorkestre- og ensembler, som nu får mulighed for at blive en del af Orkesterfestivalen i Aarhus”, siger Maja Joss-Børch.

Orkesterfestivalen sætter hvert år fokus på et af de mere sjældne instrumenter i symfoniorkestret. I 2021 peger pilen på Bratsch.

Herunder kan du se et billedgalleri fra Orkesterfestivalen i 2019, der blev afholdt i DR Koncerthuset. 

Alle koncerter og aktiviteter til Orkesterfestivalen er gratis.

Fotos i galleri: Sisse Stroyer

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus