Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

13. juli 2023
Kl. 13.00 - 15.00

Randers Big Band

En hyldest til Diane Shuur og Count Basie 

Randers Big Band opstod i 1980, hvor Palle Hundborg stiftede orkesteret. Bandet har siden gennemgået en stor musikalsk udvikling. Ikke mindst har bandets musikalske leder Ole Koch Sørensen gennem mange år, frem til 2011, med sit ihærdige og motiverende engagement bidraget til, at Randers Big Band regnes blandt landets bedst spillende bigbands særligt inden for den traditionelle swingmusik.

Arrangør og trompetist Jesper Riis overtog direktionen fra 2011-2012 og var i høj grad mand for at sprede repertoiret ud i en masse forskellige stilarter. Fra 2012 og frem til starten af 2018 blev orkesteret ledet at Nicolai Bøgelund, og fra 2018 til 2020 stod Peter Brem ved roret, inden Nicolai vendte tilbage i 2021. 

Gennem årene har Randers Big Band deltaget ved mange festivaler i både ind- og udland og rejst på koncertturnéer i blandt andet Sverige, Finland, Polen, Tjekkiet, Tyskland, Schweiz, USA, Brasilien, Canada og England. Senest har orkesteret spillet i Berlin ved en koncert på b-Flat. 

Denn koncert er en hyldest til Count Basie og Diane Schuur. Programmet for dagen er bygget op af titler fra pladen udgivet i 1987 – Diane Schuur & The Count Basie Orchestra – samt instrumentale Basie-numre.

 

Om Musikhuset SwingerAarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus har endnu en gang fornøjelsen af at byde indenfor til Musikhuset Swinger under Aarhus Jazz Festival. Har man tidligere besøgt det traditionsrige Ridehuset Swinger, kan man allerede nu begynde at glæde sig til at nyde fællesskabet, lækkerier til ganen og store musikalske oplevelser – med fri entré til størstedelen af koncerterne.Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus glæder sig til at byde velkommen til Musikhuset Swinger, der finder sted 9.-15. juli i Musikhusets foyer og sale samt ved KISSA i Musikhusparken.

UCTsiGZftfd_98qKLQv75YDAA

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus