Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

14. oktober 2021
Kl. 17.30 - 19.30

Ringen uden ord

Eventyrets moder. Aarhus Symfoniorkester fortæller et 15 timers heltekvad fortættet til én mageløs aften, hvor fantastiske væsner, nordiske guder og sagnomspundne helte kæmper om magt og magi.

Richard Wagners Nibelungens Ring er et gigantisk værk: Fire helaftensoperaer for kæmpestort orkester og lige så stort sangerkorps. Men nu kan du få det hele på én aften – ovenikøbet med sagkyndig indføring i værket.

Det var en sensation, da Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester i 1980’erne spillede de samlede opførelser af Ringen i Danmark for første gang i 75 år. Wagners musik bed sig fast i publikum og orkestret, for man kan ikke undgå at blive indfanget af Wagners farverige og geniale musik.

Sammen med Aalborg Symfoniorkester og tidligere orkesterchef Leif Balthzersen præsenterer Aarhus Symfoniorkester derfor nu Der Ring ohne Worte med kæmpeorkester. Ved denne fælleskoncert kan du høre Lorin Maazels bearbejdning af kæmpeværket Nibelungens Ring, udelukkende spillet af orkestret, så det bliver ”Nibelungens Ring uden ord”.

Helt ”uden ord” bliver det dog ikke, idet du først får handlingen og Wagners musik med dens ledemotiver gennemgået sammen med orkestret, hvorefter du er klar til at gå ombord i det musikalske eventyr.

Dirigent
Marc Soustrot

Medvirkende
Leif V. S. Balthzersen
introduktion

Værk
R. Wagner /arr. L. Maazel
Der Ring ohne Worte

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester
Samarbejdskoncert med Aalborg Symfoniorkester

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus