Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

10. april 2024
Kl. 17.00 - ons Kl. 18.30

Samtaleforedrag – LÆNGSEL – Ole Bornedal & Elle-Mie Ejdrup Hansen

ARoS & Aarhus Domkirke byder velkommen til den tredje af i alt tre samtaleforedrag.

Denne samtale handler om længsel og foregår mellem filminstruktør Ole Bornedal og billedkunstner Elle-Mie Ejdrup Hansen.

OBS! Mødested: Aarhus Domkirke.

Med udgangspunkt i udstillingen The Cosmos Within, der kan opleves på ARoS, samarbejder museet og Aarhus Domkirken omkring tre modererede samtaler som vi har valgt, overordnet, at kalde: Herfra min verden går 

Samtalerne har et undertema pr. gang: Håb, Rodfæstelse og Længsel. De er valgt ud fra det faktum, at disse temaer fylder hos mennesker, og ofte er temaer som man opsøger præster for at få belyst.  

Herfra min verden går handler om den vej vi må gå for at blive de mennesker vi er – en form for dannelsesrejse. Udgangspunktet er eget ståsted, egen forståelse, der beror på rummelighed.  

The Cosmos Within har de samme tematikker omkring behovet for at have noget at tro på, finde mening med livet, et fundament og et behov for at undersøge de indre muligheder. 

  • Samtalen vil blive modereret af kunsthistoriker ved ARoS Birgit Pedersen.  

 

Ole Bornedal er filminstruktør, dramatiker, skuespiller og producer, som bl.a. har skrevet og instrueret Nattenvagten. Bornedal har også instrueret mange film og tv-serier som fx. Dybt vandFri os fra det ondeDræberne fra Nibe og Charlot og Charlotte

Elle-Mie Ejdrup Hansen er billedkunstner. Hun arbejder ofte konceptuelt med det skulpturelle, det rumlige og med lys. Hun er især kendt for sine store stedsspecifikke og sociale værker i det offentlige rum med politisk og historisk indhold, herunder værk ”Fredsskulptur 1995” langs den Jyske Vestkyst i forbindelse med 50 året for Danmarks befrielse.

 

Finder sted: Aarhus Domkirke