Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

24. februar 2022
Hele dagen

SANDMANDEN

Kender du fornemmelsen af at noget eller nogen overvåger dig? At du ikke helt kan stole på at din virkelighed er … virkelig? Sandmanden tager øjnene ud af hovedet på små børn, men er dine øjne allerede lukket?

Den står på vrangforestillinger, gåsehud og myrekryb, når Christian Lollike gendigter E.T.A. Hoffmanns mest berømte fortælling, Sandmanden fra 1817.

Trekantsdramaet om den tvivlende Nathaniel, den fremtidssynede Lothar og hans søster Clara, som blot vil Nathaniels bedste er i Lollikes fortælling blevet en skildring af et samfund, hvor sandheden er op til dig selv.

Med livet liggende åben for sine fødder kommer den unge Nathaniel i tvivl om det hele i virkeligheden er en manipulation. Er der eksterne kræfter, der blot giver ham illusionen af et frit valg? Og bør man kæmpe imod – eller overgive sig?

Her er ingen rette svar at hente. Som på scenen også i salen: du er herre over din egen virkelighed. Hvilken sandhed du vælger er op til dig…måske!

Stjernespækket hold bag

Forestillingen er en urpremiere skabt i samarbejde med det markante teater Sort/Hvid og det internationalt anerkendte Holstebro Dansekompagni.

Den prisbelønnede instruktør og dramatiker Jonas Corell Petersen, der blandt andet som husinstruktør på Nationaltheatret i Oslo, har stået bag en række særegne og meget roste forestillinger, sætter i scene.

Scenograf David Gehrt, der senest brillerede på Scala med sin sanselige scenografi til Reumert-forestillingen Ordet, kreerer rum og kostumer, mens komponist-duoen Den Sorte Skole skaber forestillingens soundtrack.

På scenen får du skuespillere Andrea Øst Birkkjær og Lasse Steen fra Aarhus Teaters ensemble sammen med Frederik Mansø. Seks dansere fra Holstebro Dansekompagni, koreograferet af Marie Brolin-Tani, fuldender setuppet til denne angstfulde og pirrende fortælling om magtforholdet mellem mennesker og teknologi.

 

Finder sted: Aarhus Teater