Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

14. oktober 2021
Kl. 18.00 - 19.00

Sirene

En mytisk danseforestilling inspireret af Sirenerne fra Homers epos, Odysseen

Efter et par år på verdensturné til nogle af de mest prestigefulde spillesteder og festivaler indenfor moderne dans og ballet heriblandt The Joyce Theatre i New York, The International Ballet Festival i Havana og Stavros Niarchos Foundation Cultural Center i Athen er Sirene vendt hjem. Danseforestillingen er blevet forrygende modtaget af såvel anmeldere som publikum verden over, og nu er tiden endelig kommet til en dansk opsætning, hvilket også mange danske publikummer har efterlyst.

SIRENE modtog Villanueva-prisen for bedste udenlandske forestilling i Havana, Cuba 2018.

Forestillingen er inspireret af de græske mytologiske væsener, der med sang lokker sømænd til at kaste sig i havet. Kun Ulysses formår i følge myten at modstå og overleve Sirenerne ved at give sin besætning voks i ørene og binde sig selv til masten på sit skib. Værket danses til smukke toner af mesterkomponisten Franz Schubert og svenske Stefan Levin.

Sirene er koreograferet af den prisvindende svenske koreograf og filmskaber Pontus Lidberg, som tidligere har skabt værker til Opéra national de Paris, New York City Ballet m.fl. og er kendt for at skabe banebrydende danseforestillinger med et snert af både poesi og magisk realisme. Det er essentielt for Lidberg, at hans værker spejler vores samtid, og at værkerne tager afsæt i vores indre følelsesliv.

Forestillingen genfortæller ikke myten, men tager afsæt i de psykologiske temaer om ensomhed og længsel, der ikke bliver indfriet og bliver drivkraften og kilden til kreativitet.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus