Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

12. juli 2020
Kl. 12.00 - 13.30

Steen Rasmussen Quinteto feat. Josefine Cronholm

Et miks mellem nordisk melankoli og brasilianske saudade

”Kunstnerisk lige i skabet”, Ivan Rod, GAFFA – 5 stjerner, ”Et sandt mesterværk”, Lars Thorborg, JAZZ Special, ”Sehr empfehlenswert”, Wolfgang Giese, Musikansich.de – 5 stjerner, ”Steen Rasmussen bevarer med Canta pladsen som dansk førsteelsker, når der skal spilles brasiliansk farvet jazz”, Niels Overgaard, Jazznyt blogspot. ”Det er derfor, jeg har en jazzklub”,  Nanye Blázquez Aldana, Cafe Central Madrid.

Dette var nogle af musikanmelderenes reaktioner på udgivelsen af Steen Rasmussen Quintetos seneste album Canta.

Steen Rasmussen blev desuden i 2019 nomineret til Carl Prisen som årets jazzkomponist for kompositionerne på Canta. Som titlen antyder, er der fokus på sangen, på mikset mellem den nordiske melankoli og den brasilianske saudade.

Siden udgivelsen har orkesteret turneret flittigt i Danmark og Spanien.

Steen Rasmussen Quinteto er et tæt sammenspillet orkester bestående af nogle af Danmarks ypperste musikere. Orkesteret har eksisteret i 10 år og har seks album og utallige turneer i Danmark, Spanien, Brasilien, Ecuador, Columbia, Tyskland og Frankrig i bagagen. Orkesteret har gennem årene været både DMA-Jazz-nomineret blandt årets bedste udgivelser og desuden to gange Carl Pris-nomineret.

Udover sine egne prisvindende orkestre, kendes Josefine Cronholm især fra sit samarbejde med Marilyn Mazur, John Tayler, Django Bates og ARC. Josefine Cronholm er albumaktuel med soloalbummet Ember med Makiko Hirabayashi, Thommy Andersson, lisbeth Diers og Torben Snekkerstad. Hun lagde i øvrigt stemme til musikken fra DR´s dramaserie Forbrydelsen.

Praktisk information
Koncerten foregår i Musikhusets Foyer for et siddende publikum. Der er maksimalt plads til 330 koncertgæster, så der er sikret god luft mellem folk. Det er tilladt for grupper, som i forvejen har tæt kontakt, at sidde på sammenhængende pladser.

Der er indgang til koncerten via dørene ved Musikhusets café og separat udgang. Gæster får anvist en nummereret stoleplads i foyeren, inden de træder ind i Musikhuset. Gæster kan følge de opsatte skilte og personalets anvisninger, når de ankommer.

Det er muligt at forsyne sig med drikkevarer i Musikhusets café, inden koncerten begynder.

Gæsterne opfordres til at komme i god tid, så kødannelse så vidt muligt undgås.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus