Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

25. april 2024
Kl. 17.30 - 19.30

Stormfulde forbindelser

Bach, Haydn, Mozart – og tonerne, der binder dem sammen. Besøg Aarhus Symfoniorkester og hør musikken, der formede Mozart, og oplev hans forvandling fra begavet yngling til mester.

Til Mozartfestivalens første koncert møder du fire værker, der alle sammen befinder sig i det samme univers – musikalsk såvel som menneskeligt. Her kan du opleve det musikalske fællesskab, som Mozarts musik voksede ud af – og selvfølgelig nogle af hans egne hits.

Johann Christian Bach var en af Mozarts største inspirationskilder – og en af samtidens største musikalske stjerner. Det skyldtes ikke mindst, at han mestrede de store følelser i det lille format. I hans musik kastes barokmusikkens beherskede kappe langt væk, og i stedet drager vi ud i musikkens store følelser. Haydns stormfulde symfoni nr. 39 er fyldt med nervøs energi og åndeløse pauser, når den skildrer en drabelig storm på havet. Her er lige dele galanteri og dramatik, når Haydn vælger følelserne frem for fornuften.

Mozarts sidste klaverkoncert er derimod et blidt strejf af lys. Her er milde, yndefulde melodier og ”Kom maj, du søde milde”. Koncerten er fyldt med godt humør og travle fingre på tangenterne. Den 25. symfoni er et vendepunkt, hvor Mozart gik fra at være entertainer til at være kunstner – og så er det en symfoni, som mange kender fra filmen Amadeus. Tilsammen maler koncerten et billede af, hvordan en af musikhistoriens største komponister blev til den mester, han var.

Dirigent
Hartmut Haenchen

Solist
Peter Rösel
klaver

Værker
J. C. Bach
Symfoni nr. 6

J. Haydn
Symfoni nr. 39,
”Tempesta di mare”

W. A. Mozart
Klaverkoncert nr. 27

W. A. Mozart
Symfoni nr. 25
(”den lille g-mol-symfoni”)

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus