Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

29. november 2020
Kl. 09.30

Strandmilen

 

Det er efterår. Det er årstiden, mange løbere elsker, fordi man får lov til at løbe sig til varmen – og det bliver der rigt mulighed for dette efterår! Vi har fundet en god gammel klassisker, den danske mil, frem fra gemmerne og designet tre ultra fede ruter med fokus på tre forskellige slags underlag: skovbund, asfalt og strand.

 

Den danske mil som løbedistance: 

Vi skal laaangt tilbage i gemmerne for at finde den sidste oficielle danmarksrekord på en dansk mil. Den lyder på 25.13,00 min. og går tilbage til 1908, hvor den blev sat af OL deltageren Kjeld Nielsen. Hos Aarhus Motion har vi ikke siden 90’erne haft et løb med milen som distance. Er det nu den gamle rekord på distancen uofficielt skal slåes? 

 

Ruten: Strandmilen kan udfordre de fleste. De første 4 km tager dig en tur sydpå gennem Moesgaard og Fløjstrup Skov, der sidst i november står helt nøgne.

 

For enden af Fløjstrup Skov vender ruten, og forude venter 3,5 km ren strandløb med sand og sten som underlag. Underlaget kommer til at kræve fuld koncentration. Det hele krydres med en frisk efterårsvind fra Aarhusbugten.