Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

7. december 2023
Kl. 19.00 - 20.30

Svaneborg Kardyb

Stilskabende og internationalt anerkendt dansk duo gæster Musikhuset.

Den danske jazzduo Svaneborg Kardyb er et af dansk jazz nyeste skud på stammen. Med eftertænksomhed og musikalsk snilde udforsker musikken lige der, hvor Jan Johanssons Jazz på Svenska møder den tyske ambientkomponist Niels Frahm og den svenske pianist Esbjörn Svensson. Svaneborg/Kardyb forener fem årtiers skandinavisk jazz i deres helt egen stil.

Efter udgivelsen af duoens debutalbum Knob i foråret 2019, fulgte et hæsblæsende år med massiv opmærksomhed og anmelderroste koncerter i både ind- og udland. Duoen gjorde sig bemærket ved Danish Music Awards Jazz 2019 ved både at modtage prisen for Årets Nye Talent og Årets Danske Jazzkomponist for deres ’meditative grooves, deres naturlige tilgang til melodi og den udsøgte interaktion imellem dem’. 

I 2022 udgav de deres tredje album Over Tage, medvirkede i et Tiny Desk afsnit på NPR i USA, og gav koncerter over det meste af Europa.

Svaneborg Kardyb er Nikolaj Svaneborg (Wurlitzer, Juno, klaver) og Jonas Kardyb (trommer, percussion). Duoen er et format, der giver dem en masse plads at fylde ud eller lade stå tomt: 

“Vi nyder minimalismen og det fokus, det giver til sammenspillet. Vi kommer fra ret forskellige musikalske baggrunde, Nikolaj fra Skandinavisk Jazz og Jonas fra Roots, blues og folk, så vores musik er ligesom summen af vores personlige bidrag. Den prøver heller ikke på at være mere end dét. Det er ret unikt at kunne dele dette musikalske sprog og venskab.”

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus